De câteva zile văd în jur multă mişcare şi activitate. Hypermarket-urile sunt pline, toţi au treabă pe acasă, se pregătesc… dar pentru ce?

Încerc să mă prefac că nu ştiu ce se întâmplă, dar nu prea reuşesc aşa că doar voi prezenta o mică realitate. Femeile gătesc tot felul de bunătăţi, copii aşteaptă un iepuraş cu ouă în coş, ciobanii se bucură de perioada aceasta a anului datorită cererii cărnii de miel tot aşa şi retailerii se bucură de o creştere a vânzărilor în perioada aceasta.

Toate acestea sunt efectul unei cauze, dar oare care să fie cauza aceasta? Un răspuns la această întrebare retorică vine aproape instant. Este Paştele!

Aha. Şi ce e cu Paştele ăsta? Păi.. învierea Fiului lui Dumnezeu. Interesant. Deci, să înţelegem că tot ce am enumerat mai sus, femeile care muncesc, copii care aşteaptă cadouri, ciobanii care îşi vând mieii şi retailerii care au vânzări mai mari sunt cauzate de acest eveniment?

Dar ce legătură au toate acestea între ele? Ce semnifică toate acestea şi ce legătură au cu această sărbătoare? Acum urmează partea cu semnificaţia sărbătorii acesteia, dar eu voi sări peste partea aceasta pentru că în fiecare an vorbeşte cineva despre asta şi cu siguranţă ştii ce semnificaţie are sărbătoarea.

Eu vreau să vă spun ce s-a întâmplat în urmă cu aproape 2000 de ani. Unui Om, după un proces nedrept, I s-a dat sentinţa de a fi executat prin crucificare, dar nu înainte de a fi hărţuit şi torturat cu acuzaţia că S-a numit singur împăratul iudeilor. Asta se întâmpla într-o zi de Vineri, dar a treia zi, mai exact Duminica, acest Om a înviat şi S-a arătat ucenicilor Săi. Aş vrea să vă povestesc mai multe despre acest Om, dar cu siguranţă Îl cunoaşteţi.

tomb

Biografia Lui este minunată, un stil de viaţă original, un lider alfa, un mentor, un exemplu demn de urmat. Ce Om! Cum să condamni la moarte pe un astfel de om? Ce-i drept, lumea asta nu a ştiut niciodată să primească ceva bun, ci tot ce era bun a distrus iar mai apoi a plâns..

Destul cu anonimatul, deşi sunt sigur că ştii cine este acest Om, este Isus Hristos(sau Iisus), nu cred că ţi-a fost tare greu să îţi dai seama de asta.

Te întreb ceva care vreau să te pună pe gânduri: Mai crezi tu că a înviat Isus? Parcă totul e aşa rupt de realitatea din ziua de azi, la prima înfăţişare sună ca o legendă, dar totuşi ne afirmăm credinţa din punctul acesta de vedere. Oare de ce pare puţin ca o poveste?

Isus Hristos a inviat acum 2000 de ani, dar noi sărbătorim învierea Sa an după an, de 2000 de ani până acum, ca şi cum aceasta se întâmplă în fiecare an, şi introducem aceste informaţii în subconştientul nostru de mici copii de către părinţii noştri şi trecem prin sărbătoarea aceasta din inerţie tot cu gândul că El a înviat şi anul acesta.

Iar tot trecând anii, ne maturizăm şi constatăm că ceva nu e în regulă, ne dăm seama că nu are logică şi încetăm să mai credem această realitate, în primul pas indiferent. Ţinem sărbătoarea aceasta şi căutăm să facem ceva şi anul acesta de Paşte, ceva frumos, memorabil. Şi ajungem să adăugăm acestei sărbători lucruri care ne plac să putem totuşi trăi această sărbătoare şi cu satisfacţia de creştin că ne-am făcut datoria.

Şi iată cum se ajunge de la moartea şi învierea lui Isus la o aşa agitaţie în perioada aceasta a anului. Toţi vrem să sărbătorim învierea Lui şi ca să fie mai frumos adăugăm şi câte puţin din plăcerile noastre şi iată rezultatul.

Ştiţi care e problema? Problema e că Isus Hristos nu a înviat în noaptea aceasta ci El a înviat acum 2000 de ani, odată şi pentru totdeauna. Ţine minte asta!

Da, ştiu că ştiai şi asta. Dar de ce spui Hristos a înviat doar la câteva săptămâni după Paşte şi dacă ai auzi pe cineva în altă perioadă a anului spunând asta l-ai eticheta ca pe un om beat? Datorită prejudecăţilor şi informaţiilor stocate în subconştient. Şi chiar dacă în conştient ştii anumite lucruri, cele din subconştient domină stilul tău de viaţă, aşa că vreau să avem grijă pe viitor ce lăsăm să ne intre în subconştient.

Acum, că Isus nu mai învie în fiecare an, ci ştii că a înviat acum 2000 de ani, poţi sărbători mult mai liber învierea Lui, ştiind că trăieşti o realitate istorică nu o legendă. Şi cum poţi sărbători aceasta? Exact aşa cum o cere şi El, în Duh şi în adevăr!

Da, te îndemn să îţi schimbi percepţia aceasta şi ştiu că poţi face mai ales că ştii ce efecte negative îţi aduce, vreau ca să poţi trăi această sărbătoare într-un mod autentic.

Aşa de multe aş mai putea scrie despre acest subiect şi în special despre trăirea în duh şi în adevăr, cu siguranţă în alte articole. Nu sunt expert în domeniu, nici teolog, dar vorbesc pe baza a ceea ce trăiesc, dar dacă vrei să discutăm despre subiectul acesta îmi poţi scrie la adresa de e-mail pe care o găseşti la secţiunea Contact.

Dacă citeşti acest articol dimineaţa, te rog să asculţi şi piesa aceasta, nu sunt un fan al artistei, dar piesa aceasta mă înalţă.

Îţi doresc sărbători pascale cu adevărat fericite şi o duminică excelentă.

Gabi.