Că tot vine imediat vara, și sezonul în care toată lumea merge la mare, şi cum nu sunt prieten cu aglomerația, abia aștept să se mai topească puțin zăpada să pot urca pe „munții din spatele blocului”. Am un avantaj mare că stau foarte aproape de ei și când îmi vine cheful pot da o fugă până la Bârcaciu.

E locul în care m-am îndrăgostit de munte și care mi-a făcut cunoștință cu muntele. Și de atunci aș merge oricând pe munte, singura problemă e că nu merg oricând ci doar cu prieteni. Am fost și singur dar nu e întotdeauna la fel de frumos ca atunci când eşti cu prietenii.

303217_10150342348787279_5566891_n

Nu ştiu dacă aţi auzit sau nu de Bârcaciu, dar daca nu aţi auzit, cabana Bârcaciu este situată în munţii Făgăraş la cota 1550 m,  accesul se face din oraşul Avrig(27km distanţă de Sibiu), de aici se merge pe Valea Avrigului 14 km până la Poiana Neamţului, iar de acolo începe traseul marcat cu cruce roşie şi în 2h 30m aţi ajuns la cabană.

Aş povesti mai multe despre cabană, dar poate cu altă ocazie, sau mai bine mergeţi voi şi vorbiţi cu nea Petre, e o gazdă foarte de treabă şi vă veţi simţi foarte bine în preajma sa.

Pe lângă peisajele minunate de la cabană, pe care le puteţi vedea online dând click aici, aveţi la dispoziţie şi o mulţime de trasee care vă poartă la propriu pe cele mai frumoase culmi ale României. Sunteţi la 3-4 ore de Lacul Avrig, la 2 ore jumate de cabana Negoiu,  de unde poţi ajunge în 3 ore pe vârful Negoiu. Tot de la Bârcaciu poţi ajunge în 3 ore pe vârful Scara  şi mai sunt alte trasee pe care le poţi combina plecând de la cabană.

Dacă eşti interesat să treci pe la cabană şi vrei mai multe informaţii, mă poţi contacta pe mine dar şi mai bine să intri pe site-ul celor de la Bârcaciu, ai acolo toate datele de contact.

harta1Sper că ţi-am făcut puţină poftă de munte şi să treci şi pe la Bârcaciu. Eu anul acesta am planuri mari şi vreau să fiu o mare parte din vară pe munte, am început încă din Ianuarie dar şi vara asta vreau să trimit cât mai multe check-inuri  de la 1400+.

O seară faină îţi doresc şi dacă ai chef să mergi pe munte şi nu ai cu cine, îţi recomand următorul grup de facebook: Nu sunt singur pe munte!

Gabi.