03a50119222f535f6843921102b2dccbMulti oameni tind sa faca o greseala mare cand vine vorba de prieteni si persoane dragi. In cele din urma, toti avem un prieten foarte bun cu care putem discuta orice si in cele mai multe cazuri folosim timpul cu acea persoana pentru a ne plange si a arunca din sufletul tot ce ne deranjeaza. In alte cuvinte ii dam sa „ne duca gunoiul”.

Si astfel clipele frumoase din viata asta le petrecem cu persoane care nu ne sunt atat de apropiate. Amintirile placute le producem cu aceste persoane. Iar acel prieten bun pe care il ai, timpul pe care il petreci cu el in cele mai multe situatii se intampla sa il petreci discutand despre frustari, dureri si uiti sa te bucuri alaturi de acea persoana.

Ajungi ca atunci cand te gandesti la acea persoana draga, sa nu te lege altceva decat acele ganduri care iti displac. Iar in final ajungi sa displaci acea persoana si sa iti reaminteasca doar de „gunoaiele” vietii tale, ajungi poate chiar sa nu iti mai doresti sa te intalnesti cu persoana respectiva pentru ca iti starneste stari interioare neplacute.

M-am trezit si eu facand treaba asta, nu am ajuns prea departe, inca imi facea placere sa petrec timp cu acea persoana. Dar daca nu avea curajul sa imi deschida ochii, ajungeam acolo, esuam, pierdeam un prieten si nici nu mai scriam aceste randuri.

Sunt multe lucruri in viata peste care trebuie sa trecem singuri, fara sa mai impovaram si pe altii. Iar unele momente grele in viata nici nu merite bagate in seama, ele fiind menite a ne distruge viata. Cel mai bine este nici sa nu lasam gandurile acelea sa ne patrunda in minte.

E la fel ca ridicatul greutatilor. Daca ridici un sac de ciment incet, il prinzi bine si te incordezi sa il ridici nu faci decat sa pui mai multa presiune pe muschi si pe coloana vertebrala, ceea ce face sarcina mai grea. In schimb, daca il ridici rapid si il muti in locul unde ii este locul nu ai timp sa simti povara sarcinii.

Cam asa sta treaba si cu gunoaiele astea ale mintii noastre. Hai sa nu mai dam altora sa ne duca gunoaiele ci sa ne scapam noi de ele.