maxwellphotoDouă lucruri îmi plac într-un mod deosebit la omul acesta şi îmi e greu să mă hotărăsc cu care să încep. Îmi place că are curajul ca şi om de afaceri să vorbească despre creştinism dar şi cel de a vorbi în calitate de creştin despre afaceri. Şi cam asta face în toate proiectele şi cărţile la care a lucrat. Dacă vrei să citeşti cărţi scrise de el poţi găsi la reducere dând click aici.

Vreau să vă prezint o lecţie pe care am învăţat-o de la el citind câteva rânduri din cartea „Meditati!„. Un lucru foarte important de conştientizat este faptul că personalitatea este enorm influenţată de modul de gândire. Iar dacă modul de gândire nu este prea bun, trebuie să vedem în primul rând ce factori influenţează mentalitatea în rău.

Sunt cel puţin 3 factori care îţi afectează modul de gândire care te ajută în a conştientiza problema ca mai apoi să îţi schimbi mentalitatea pentru a influenţa într-un final, personalitatea în bine.

1. Mediul în care trăieşti. Anturajul, familia, colegii de muncă sau şcoală determină enorm de mult felul de gândire. Împărtăşiţi aceleaşi lucruri şi fără să vrei ai tangenţă cu ei şi felul lor de a fi ţi se întipăreşte în tine şi ai nevoia de a te conforma grupului pentru a te simţi acceptat, dacă aceste comunităţi nu sunt bune şi nu te ajută, cel mai bine e să ieşi din ele.

2. Timpul liber. Cum îţi petreci timpul liber spune exprimă cel mai bine felul tău de a fi, indiferent cât de puţin timp ai liber, vei face ceea ce îţi place mai mult, mai exact ceea ce te caracterizează. Dacă ai doar o oră liberă pe zi şi în ora aia liberă tu alegi să intri pe facebook sau sa faci scrolling pe 9gag, asta te caracterizează cel mai bine, dar daca indiferent cât de obosit ai fi, citeşti dintr-o carte sau investeşti timp într-o pasiune de-a ta, eşti pe un drum bun.

3. Cei mai buni prieteni. Asemănător cu primul factor, dar totodată diferit, cei mai buni prieteni sunt un factor decisiv în formarea modului de gândire, implicit al personalităţii. Cu prietenii cei mai buni îţi permiţi orice iar dacă timpul petrecut împreună nu este unul benefic, vei avea de pierdut. Dar la urma urmei, prietenii tu ţi alegi, aşa că ai grijă la primul factor şi vezi din ce comunităţi îţi alegi prieteni pentru că ei te vor influenţa enorm de mult.

Dacă faci o mică curăţenie în aceste 3 categorii, vei reuşi să îţi schimbi în bine mentalitatea iar mai apoi personalitatea. Pentru mai multe sfaturi îţi recomand să îi citeşti cartea „Meditati!„.

Vreau la final să îţi mai recomand ceva. De câteva luni sunt abonat la un program de coaching gratuit zilnic şi primesc câte un clip de 1 minut cu un masaj foarte folositor care se învârte în jurul unui cuvânt anume. E foarte util programul şi îţi recomand să te abonezi şi tu. Dacă nu reuşeşti să asculţi zilnic, îţi recomand să îţi deschizi un folder în care să introduci mailurile pe care nu ai timp să le deschizi în momentul respectiv ca apoi când ai timp să asculţi mesajele. Dacă vrei să te abonezi da click pe bannerul de mai jos.
Numai bine!

JoHn Maxwell