Aș fi vrut să votez cu M10 dar din păcate, nu se mai poate.

În această vară am hotărât că nu mai vreau să fiu doar un spectator, nu mai vreau să ies la fiecare protest ci vreau să mă implic mai mult în această zonă, greu accesibilă.

Am încercat să mă înscriu în acest partid, dar lucrurile s-au petrecut atât de repede încât nu am devenit nici măcar membru iar distracția deja se încheiase. Motivele sunt multe și poate chiar neimportante. Am început mai demult un draft pe care nu l-am publicat încă, așa că poate voi scrie acolo mai multe aspecte.

Pot spune că din această experiență am rămas doar cu noi cunoștințe și oameni deosebiți, fiecare în industria lui. Asta a fost și una din dorințele mele, să cunosc oameni peste medie care se implică voluntari în astfel de proiecte. Și nu e vorba de studenți voluntari ci de psihologi, specialiști în comunicare, compozitori șamd. Așadar, o dorință mi-a fost îndeplinită.

În schimb, cea principală a rămas pe lângă. Proiectul în care am crezut nu s-a dezvoltat și am rămas cu singura opțiune să îl abandonăm. Inițial am fost atât de dezamăgit încât nici nu aș fi vrut să mai merg la aceste alegeri.

În cele din urmă, am decis să votez cu USR. Asta chiar dacă nu cred că am o ideologie politică similară cu aceștia ci din alte aspecte:

  • Dan Barna. Este primul pe lista USR la Camera Deputaților. Omul m-a impresionat plăcut, dar a și lucrat în guvernul Cioloș 1
  • Cioloș. USR și PNL au promis că îl vor pune premier. Și este cel mai de bun-simț om pe care l-am văzut într-o funcție importantă în stat. Dar și pentru proiectele pe care le-a început, cred că merită să le finalizeze tot el.
  • Pentru că nu am cu cine altcineva să votez.

La alegerile trecute am votat la Senat cu PER pentru că erau pe liste niște profesori de la facultate, iar la Camera Deputaților am votat cu Gheorghe Frăticiu(USL) care acum este pe listele PRU. Nu mă întrebați de ce am votat cu el că nu mai știu. Probabil pentru că e „avrigean de-al nostru”.

Acela a fost #PrimulVot pentru mine și am cam dat-o în bară. Așa că nu vreau să mai votez după ureche. Din fericire măcar acum văd puțină speranță în candidații USR Sibiu și în Dacian Cioloș, la fel cum am văzut și în 2014 la Monica Macovei.