În urmă cu ceva vreme am văzut un videoclip inspiraţional care mi-a dat puţin de gândit. Cunoşteam mesajul transmis de acest clip, eram perfect deacord dar mi-am dat seama că nu întocmai fac şi eu. Iată încă un subiect pe tema căruia putem discuta, cât de important e să fii deschis şi în lucrurile care îţi par cunoscute şi la care ştii multe, niciodată nu e prea târziu să înveţi ceva nou. Dar asta pe altă dată, până atunci iată videoclipul:

Da, şi chiar dacă ai mai văzut videoclipul, îţi recomand să îl revizualizezi.

Sper că ţi-a provocat ceva emoţii, şi mie îmi provoacă de fiecare dată când îl vizualizez şi mă bucur de asta, înseamnă că încă trăiesc. Nu ştiu dacă acest lanţ pe care l-ai văzut, legat de fapte bune se aplică şi în realitate, dar ce ştiu este că faptele bune, chiar lucrurile acelea mici de tot, dacă le faci influenţează în bine pe cei din jurul tău. Iar încet, încet sau repede(depinde de persoană) cei din jurul tău vor fi nişte oameni fericiţi. Şi ce poate fi mai frumos decât să ai prieteni fericiţi şi să fii înconjurat de astfel de oameni?

Ştiu că este aproape imposibil ca lumea să fie mai bună, pentru că aşa sunt făcute lucrurile, parcă să meargă în direcţia aceasta. Dar vreau să te provoc aşa cum scrie în Matei 22:39, „Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine”. Fă asta şi aşteaptă rezultatele, lumea întreagă nu va fi mai bună dar lumea ta va fi mai bună, cei de lângă tine vor fi mai buni şi asta te va ajuta şi pe tine să atingi scopul tău existenţial

Ce ai de făcut ca lumea ta să fie mai bună?

  1. Fă fapte bune, mai ales celor apropriaţi ţie, dar nu cu scopul de a primi înapoi. Nu uita totuşi şi de cei care nu te cunosc, poţi aduce zâmbetul pe faţa unui străin prin faptele tale. De exemplu, când te duci să cumperi ceva de la un supermarket sau magazin, fă un bine casierei şi nu o lăsa fără mărunţiş, dacă trebuie să plăteşti 31,8 ron şi îi dai o bancnotă de 50 ron mai dă pe lângă şi 1,8 ron ca să îţi dea 20 ron rest şi să nu rămână fără mărunţiş. Poate nu pare mare lucru, dar eu am lucrat o perioadă casier şi tare mult mă bucuram când făceau clienţii asta. Acesta este doar un exemplu, cu siguranţă eşti în stare de mai mult de atât, nu ezita şi vei vedea ce bună va fi lumea ta.
  2. Scapă de influenţele rele. Spune şi Biblia ce efect au acestea („Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune”), dacă prietenii tăi nu încurajează obiceiurile tale bune ba chiar sunt împotriva acestora, scapă de ei şi scoate-i din cercul tău de influenţă. Ştiu, pare dur, dar asta e spre binele tău şi chiar şi al lor. Dacă continui să te laşi influenţat de cei care nu te ajută în obiceiurile tale bune, cu timpul te vei lepăda de aceste obiceirui şi vei ajunge ca ei. Dar dacă te scapi de ei, tu vei continua în obiceiurile tale bune, iar ei îţi vor simţi lipsa. E logic, şi apoi ei te vor căuta pe tine pentru că au nevoie de un astfel de prieten!

Îţi mulţumesc că ai citit acest articol, şi îţi doresc să reuşeşti să faci lumea ta mai bună. Această metodă este testată şi funcţionează. Un weekend plăcut îţi doresc.

Te mai aştept pe aici.

Gabi.