Articol actualizat în data de 21 februarie 2016

Măi, eu nu prea știu cum se vând produsele pe Amazon. Dar știu pe alții care știu mai bine. Este vorba de Alex Hudițan despre care am aflat prin iunie că lansează un webinar despre vânzări de produse fizice pe Amazon.

Alex vorbește pe scurt despre acest proiect pe un articol de pe blogul său. Iar la un moment dat spune de un curs pentru vânzări pe Amazon care ar fi costat 5000 de dolari pe care l-a luat de pe torrente. Am vrut să aflu cine a lansat cursul acesta, însă m-am oprit la prima căutare, unde un utilizator de pe reddit expune conținutul acestui curs. La rândul său, acest redittor vinde hârtie de copt pe Amazon.

Webinar Amazonienii iunie 2016

Acel webinar din iunie îl poți găsi mai jos și te sfătuiesc să îl asculți dacă ai două ore libere în care vrei să înveți niște chestii interesante despre vânzările pe Amazon.

Treaba pe care o fac acești amazonieni este echivalentul unui brand manager de la un lanț de retail, doar că o fac pentru ei și nu pentru o companie de la care primesc și ei un salariu + comisioane sau bonusuri de performanță. Deci este o afacere serioasă și de care nu se poate apuca chiar oricine. Din păcate, această zonă a afacerilor a fost invadată de mulți așa numiți experți și guru în ale afacerilor încât orice abordare a unei afaceri online este clișeică.

Cum vând Amazonienii?

  • discută pe alibaba.com cu vânzători en-gros care pot pune un brand pe produsele lor
  • își fac un stoc de câteva sute de bucăți din acel articol
  • lansează produsul pe Amazon, optimizează pagina și urmăresc evoluția produsului

Avantajul cu Amazon este că de logistică se ocupă chiar ei, contra cost desigur. Adică eu cumpăr o tigaie cu 4,9-10,9 dolari bucata(în funcție de negocieri și comenzi) și o vând pe Amazon cu 22,92 dolari. Plătesc câteva taxe la Amazon pentru serviciile de logistică și marketplace și rămân cu un profit de vreo 5-10 dolari.

După ce am aflat de acești pași, primul lucru la care m-am gândit a fost că pot face același lucru și pe eMAG Marketplace, sau mai simplu pe OLX. Cu toate formalitățile legale, cu toate taxele plătite, cu TVA-ul plătit la vamă. Se poate foarte simplu așa.

Încet, încet ajungem să ne dăm seama că exact așa putem deschide și un magazin online în România. De fapt exact așa funcționează multe magazine online de la noi. Doar că diferența o face, evident, piața la care este expusă afacerea. Publicul de pe Amazon are mult mai mare potențial decât orice altă piață online.

Alex Hudițan și Claudiu Stănculescu nu au vândut această metodă de afacere, ci un curs de 4 luni care a început în 1 iunie și oportunitatea de a fi membru într-un grup de amazonieni.

Personal cred că Amazonienii e genul acela de oportunitate pentru care ar fi fost bine să fi avut bani puși deoparte. Pentru că îți trebuie capital la început pentru a demara un astfel de proiect. Și iată un motiv în plus pentru a economisi bani pentru investiții.

Webinar Amazonienii februarie 2017

După două ediții din acest curs, Hudi și Claus își permit să ofere mult mai multe detalii despre ceea ce se întâmplă în rândul cursanților așa că veți afla mai multe în acest webinar de mai sus.


Până în data de 28 februarie 2017 te poți înscrie în Amazon SetUp. Cursul este susținut de Alex Hudițan și Claudiu Stănculescu și se desfășoară pe o perioadă de 4 luni începând din luna martie.

Dacă vrei să te înscrii și tu, poți merge pe Amazonienii.ro, te înscrii și le spui că vii de pe gabimiron.com pentru a primi o reducere de 300$.


S-ar putea ca acest curs să nu fie disponibil momentan, mai ales că perioada de înscriere este destul de scurtă, dar cred că pentru cine are ceva bani puși deoparte și dorință să facă treabă, există suficiente resurse pe linkurile din acest articol pentru a începe o astfel de afacere, chiar și pe OLX, nu neapărat Amazon. Sunt o sumedenie de produse ieftine pe Alibaba, Aliexpress, DHGateGeekbuying sau GearBest care pot fi cumpărate bulk cu livrare în România. Iar un PFA sau II nu sunt foarte greu de deschis.

Dacă ești interesat, și nu știi exact de unde să începi, îți recomand să începi un curs de pe Udemy care explică pas cu pas acest tip de afacere. Am căutat eu câteva care au un rating bun și sunt mult mai ieftine decât un curs clasic. Le găsești mai jos, și nu uita să te uiți puțin și pe site, pentru că pe Udemy se găsesc deseori vouchere și poți cumpăra cursuri doar cu 10$:

Idei sunt multe, dar să mai muncim și noi ceva.