Am observat o tendinta la multi oameni in general. O perceptie putin interesanta despre produsele la pret mic. Ca sa o scurtez putin: „e de proasta calitate”, „e teapa”…

Iar mai pe larg, imi aduc aminte cel putin trei situatii. Una mai veche, furnizorul meu de gazduire web, Simplenet, a lansat o oferta cu gazduire de 1 euro pe luna. Eu fiind un client multumit am share-uit pe facebook oferta lor pentru ca mai am prieteni bloggeri. Raspunde un prieten spunand ca „e teapa” si ca iti sterg site-ul. Nu-l credeti ­čśŤ

Bun, cu ocazia Black Friday am promovat niste carti de la editura Publica care erau la vanzare pe elefant.ro la reducere de 90%. Acestea au ajuns sil a pretul de 6-7 lei o bucata. Cineva comenteaza si spune ca „alea numai carti nu sunt”. In fine, eu stiu ca sunt foarte bune si le recomanda multi de asta mi-am cumparat si eu.

Iar cea mai recenta, va spuneam de o oferta de la geekbuying.com in urma cu 2 zile. Cei de la acest magazin au hotarat sa ofere un stoc intreg de tablete la $0,01 adica 0,03 lei. Nici macar o moneda de 5 bani. Evident oferta a fost facuta cu scopul de a atrage clienti in magazin, mai mult ca un cadou si nu au castigat ei nimic din asta. Am pus oferta si pe wallul meu de pe facebook si printre comentarii am spus ca a picat site-ul. La care cineva imi raspunde „tocmai pentru ca a picat e teapa, nu iti vinde nimeni tablete la 1 cent”. Normal ca nu iti vinde pentru ca acela e mai mult un giveaway, un cadou de black friday.

Aici putem discuta despre mai multe aspecte. Cum unii spun ca mai bine cumperi o haina la 200 de lei din mall decat sa cumperi ceva mai ieftin de la second hand. Ca si cum hainele de outlet sunt mai slabe decat cele noi din mall.

In fine, inca ma mai intreb. De ce avem impresia ca daca ceva e mai ieftin e teapa sau e de proasta calitate? Eu personal nu prea cred asta, dar cred ca ati dat de situatii asemanatoare. Voi ce credeti?