După ce s-a lăsat Casey de vlogăreală, n-am mai avut răbdare să urmăresc ce se întâmplă prin YouTube. Mai urmăream o dată la 10 vloguri pe Adrian, Mariciu sau pe Lance dar nimic mai mult. Din punctul meu de vedere credeam că se va termina toată nebunia cu daily vloguri.

Dar m-am cam înșelat. Pentru că am intrat de curios pe youtube să văd ce video-uri au mai fost uploadate de cei pe care îi urmăream. Și am observat câteva chestii interesante.

#1. Adrian POV a depășit 100k abonați

Îmi aduc aminte că am aflat de canalul lui când avea în jur de 1000 de abonați, iar primul video pe care l-am văzut a fost acesta. În mai puțin de un an a ajuns la 162k abonați. Nu știu de unde are atât succes. Probabil datorită gadgeturilor pe care le deține și stilului de viață puțin peste medie.

#2. Mariciu și-a consolidat audiența

Pentru că nu pare să se extindă pre repede și nu cred că e urmărit de puști, ca restul youtuberilor. Iar oamenii care îl urmăresc sunt mult mai maturi și cred că majoritatea sunt din industria în care lucrează și el. Poate de asta crește mai greu audiența lui, dar cel puțin își crează un public mult mai fidel și pot spune că are un daily vlog de nișă.

#3. VINErii s-au apucat de YouTube

Lance Stewart a început frumos. A devenit viral pe youtube cu vlogul în care i-a cumpărat o mașină tatălui său. Dar cu timpul a început să pună titluri și imagini de clickbait. Așa că a devenit neinteresant pentru mine.

După ce au auzit că se închide Vine, mai mulți din gașca lui Lance s-au apucat de daily vlogs. Știu că sunt mai mulți dar acum îmi aduc aminte doar de Logan Paul, Gabriel Conte și Amanda Cerny.


Mă bucur că s-a lăsat Casey de vlog pentru că am ieșit puțin din publicul acesta și nici pe ceilalți vloggeri nu îi mai urmăresc. Așa că am mai mult timp să-mi ocup cu altceva. N-am stat să calculez niciodată cât timp am petrecut pe vloguri dar cred că se adună destul de mult timp.

Extensia timeStats îmi spune că am petrecut aproape 5 ore pe youtube în ultima lună, în condițiile în care nu am urmărit nimic în mod direct ci doar diverse video-uri sau documentare scurte. Nici nu vrea să mă gândesc câte ore am cumulat în 2016 doar din vlogurile pe care le-am urmărit.