StandinginlinePoate este foarte cunoscuta aceasta intrebare si cred, cu toate ca nu o auzim rostita, stim bine ca acest gand ne urmareste pe noi romanii. Eu am cateva raspunsuri la intrebarea asta pe care le voi expune in acest articol mai catre final.

Pentru inceput vreau sa povestesc ce am patit astazi. Bun, am avut nevoie de un extras din cazierul judiciar asa ca am mers in Sibiu la prefectura sa solicit acel extras.

Nu m-am informat foarte bine cu privire la program si am ajuns la 10 dimineata iar programul incepea la ora 13. Stiu, e vina mea. Nu a fost problema, am avut cu ce sa imi ocup timpul si nu m-am plictisit. Apropo, recomand restaurantul Super Mamma ­čśë

Marea problema a fost ca am ratat ora deschiderii si am ajuns doar la 13:06 la ghiseul respectiv si deja era o coada considerabila de peste 20 de persoane.

Am stat putin la coada dar am observat ca o parte din cei prezenti aveau mai multe documente decat mine. Intreb pe cineva de taxa si aflu ca nu se mai rezolva toate la acel ghiseu ci trebuie sa platesc o taxa la un alt ghiseu din cladire si sa cumpar un timbru fiscal de la posta. Fain asa, am plecat si am rezolvat cu astea dupa care ma intorc la minunatul ghiseu.

Coada era mult mai mare, serpuita prin acea sala de 5×5 iar eu m-am asezat din nou la capatul acesteia. In continuare s-au auzit ceva neintelegeri printre participantii la aceasta ‘coada’ cu privire la subiecte de genul „care era in fata la coada”. S-au calmat repede, unii se plangeau de faptul ca e un singur operator, altii erau trimisi sa isi plateasca taxa la casierie dupe ce au stat mult timp asteptand. In orice caz, nu era cea mai placuta atmosfera.

A ajuns si randul meu pe la 14:30, am rezolvat fericit problema si am fost repede eliberat de tensiunea pe care o aveam stand la coada. Atunci s-a aprins un lightbulb, glumesc dar oricum m-am gandit mai mult la un aspect al nostru, al populatiei romane.

Majoritatea pareau incruntati si tensionati in timp ce stateau la rand si comentau ca „nu se mai poate asa ceva” iar dupa ce plecau, aratau relaxati.

Concluzia mea e urmatoarea: daca ne plangem de anumite aspecte ale tarii noastre si totusi nu facem nimic pentru asta doar ne plangem, nu se va intampla nimic. Dar atat timp cat eu mi-am rezolvat treaba.. dupa mine potopul!

Si da, sunt constient ca un articol pe blog nu va schimba cu mult situatia asta, e aproape acelasi lucru cu a te plange. Dar ma gandesc si astept un raspuns si de la voi, poate. Ce putem face noi pentru asta?

 

Sursa foto: parisdailyphoto.com