Desi se intampla asta de cand lumea, am observat de curand in jurul meu la mai multe persoane o repulsie fata de lideri sau persoane de succes. Aici intra antreprenori, lideri de biserica, politicieni, milionari, sefi de promotie in orice domeniu. La fiecare din aceste categorii am vazut oameni care aveau de reprosat ceva cu privire la acesti lideri, si nu intotdeauna lucruri bune.

As da si exemple dar cred ca este mai intelept sa nu fac asta. Sigur ati observat si voi treaba asta, daca admiri pe cineva si il respecti pentru ceea ce a facut, vei da la un moment dat de grupuri mai restranse care din vorba in vorba vor spune ceva de rau despre persoana respectiva. Nu de putine ori m-am aflat in situatia asta si ma simteam ofensat chiar si eu fiind atasat oarecum de persoana vorbita de rau.

M-am gandit daca nu cumva fac si eu asta si mi-am adus aminte ca si eu obisnuiam asta mereu. Dar e bine ca de mai bine de un an m-am vindecat si de asta.

M-am uitat la felul cum eram eu si ce gandeam dar si la persoanele care au de adus un comentariu negativ intotdeauna. Iar aici am observat cel putin un aspect pe care toate aceste persoane care se plang sau care vorbesc de rau pe lideri.

Lasitatea

Da, este adevarat. Au avut cel putin o sclipire si o dorinta de a face acel lucru dar au fost prea lasi ca sa o faca si au ramas coplesiti de teama care apare cand iesi din zona de confort. Asa ca fiind la jumatatea drumului au avut doua optiuni. Sa reuseasca si sa mearga inainte sau sa renunte si sa incerce altceva.

Ei bine daca reusesti, iti asumi reusita sau succesul pentru ca e natural sa fie asa. Dar daca renunti pe parcursul drumului, ce se intampla? Oamenii te vad, stiu ce ai vrut sa faci, iar acum ca ai esuat simti nevoia sa le dai o explicatie.

Daca recunosti ca nu ai avut curaj, mai sunt sanse, pentru ca poti constientiza ca trebuie doar sa iti „iei inima in dinti” si sa mergi mai departe. Dar faci asta oare? Cei mai multi nu recunosc, si dau vina pe sistem, acuza pe cei care au reusit ca au trisat cumva si mereu se plang si invenineaza si pe altii cu aceste idei pesimiste.

Sper ca tu nu faci asta ci mai degraba inveti de la ei, le urmezi exemplul in ceea ce priveste aspectele bune. Toti avem greseli, dar e bine sa invatam si sa ne focalizam pe lucrurile bune pentru a putea creste.

Gandirea negativista nu ajuta la nimic. Poate nici cea pozitiva nu ajuta intotdeauna. Dar asa cum spunea Zig Ziglar, gandirea pozitiva nu te ajuta cu mult, dar cu siguranta ajuta mai mult decat cea negativa.

Inccearca si tu exercitiul asta, suntem oameni si parca din fire avem o repulsie fata de oamenii care au succes. Cauta sa inveti ceva bun de la ei, cu siguranta vei descoperi multe! ­čÖé

Tu ce parere ai, de ce nu ii suporta lumea pe lideri, in general?