wowowoAnul acesta, la fel ca multi altii, a trecut foarte repede. Nu sunt singurul care spune asta, aud multe cunostinte spunand asta si aud de atat de des si de atata vreme incat nu mai pare ca trece asa de repede timpul gandindu-ma ca de vreo 4 luni tot aud vorbele astea.

In orice caz ceva se intampla cu noi, cei care tot amintim ca a trecut anul 2013 asa de repede. Si ma tem ca motivul vine din cauza monotoniei si a unei vieti plicticoase. Nu ma tem ca acest fapt este real ci ma tem ca eu as fi un om monoton si plicticos, eu care am pretentia ca sunt un om foarte activ. Suntem asa pentru ca nu pretuim timpul si lucrurile care se intampla in jurul nostru.

Ai fost vreodata intr-un loc in care ai experimentat tot felul de lucruri noi, ai capatat informatii noi, ai cunoscut alti oameni, toate intr-un interval relativ mic de timp? Si asa-i ca parca timpul petrecut acolo a fost unul indelungat?

Ei bine asta se intampla pentru ca dam mai multe sarcini creierului in directia de a fi activ, si nu il lasam pe „pilot automat”. Atunci cand dam de lucruri noi, creierul este mai activ si avem perceptia cum ca timpul ar trece mai greu. E foarte important sa ne punem creierul la treaba si sa „tragem de fiare” cu acesta. Nu voi spune foarte multe despre acest aspect pentru ca despre un subiect asemanator a scris mai bine dezvoltat Lorand pe blogul lui si va recomand cu caldura sa il cititi, informatii usor aplicabile de calitate, da click aici daca vrei sa il citesti!

Dupa cum spuneam, am simtit ca a trecut foarte repede acest an iar pe la inceputul anului mi-am setat cateva obiective si pana saptamana trecuta eram putin dezamagit ca nu am realizat ce mi-am dorit. Putin trist m-am uitat pe lista obiectivelor de anul acesta si culmea, majoritatea erau indeplinite, au ramas doua care urmeaza si ele.

Eu eram foarte preocupat de ceea ce nu am reusit si incontinuu ma obosea gandul asta si nu realizam cand imi indeplineam alte obiective mai mici. Poate din cauza asta pierdeam zile frumoase in care ieseam prin oras, in natura, purtam o discutie cu cineva sau aveam un timp de calitate fara sa ma bucur si sa apreciez aceste detalii ale vietii. Concentrat pe obiectivul nerealizat, treceam prin toate momentele faine ale vietii.

Nu spun sa ignoram ceea ce avem de facut, dar sa nu lasam gandul esecului sau teama asta sa ne limiteze gandirea. Avem o mare problema noi oamenii cu prezentul asta, ne preocupa mult trecutul si viitorul. Nu ca ar fi gresit, dar prezentul conteaza cel mai mult, el defineste trecutul si viitorul.

Nu ceea ce ai fi putut face sau ceea ce vei face schimba ceva ci ceea ce faci acum defineste totul! Nu vreau sa fiu foarte emotional ci mai degraba rational asa ca te provoc sa te gandesti putin la aspectele acestea. Ti se pare ca timpul trece si nu reusesti sa faci nimic, vezi daca nu cumva iti neglijezi creierul si nu il pui la treaba, imediat intra pe pilot automat si trece viata pe langa tine. Dar vezi si de ceea ce ai, si anume timpul, prezentul. Nu il irosi ingrijorat pentru lucruri din trecut sau de viitor, ci vezi de ceea ce poti face acum si foloseste-l intelept!

Carpe diem! YOLO! Ia-o cum vrei dar nu il irosi!

La final vreau sa te las cu o mica ilustratie care sper sa te motiveze..

”Imagineaza-ti ca e o banca care iti alimenteaza contul bancar in fiecare zi cu 86,400 de lei. Doar ca banii acestia nu se pastreaza in cont de pe o zi pe alta, asa ca la finalul zilei contul tau este 0 lei! Ce ai face? Probabil ai cheltui fiecare ban ca sa nu se piarda, asta as face si eu. Ei bine, asta nu e un basm. Banca asta exista si se numeste „timp”. In fiecare dimineata iti ofera 86,400 de secunde, iar pana la finalul zilei acestea dispar, chiar daca le-ai investit intr-un scop bun sau nu. Nu poti sa recuperi secundele pierdute. Nici nu poti sa schimbi ceva din ce ai facut. In fiecare zi se deschide un cont nou. Iar la sfarsitul zilei se sterge totul. Daca esuezi in a investi eficient timpul, doar tu ai de pierdut. Trebuie sa traiesti in prezent si sa investesti timpul pe care il ai.”

Secundele trec asa ca scoate ce poti mai bun din ziua de azi! ­čÖé

 startliving