Nu sunt vegetarian. Și nici nu cred că voi reuși să devin vreodată. Dar cred că e nevoie de o limită atunci când vine vorba de expunerea alimentelor în stare brută pe facebook.

Mi se par foarte deplasate pozele în care se laudă câte unii că au tăiat porcul și pun poze cu cadavrul animalului în toate formele, începând cu cele pline de sânge, la cele în care este pârlit și apoi cu porcul curat așezat pe scânduri sau asfalt, dar tranșat.

Nici nu cred că e nevoie să îmi justific opinia, pentru că mi se pare de bun simț să te abții de la a afișa imagini cu ființe moarte, doar așa de divertisment. Și culmea, că sunt câte unii care plângeau după ursulețul care a fost împușcat la Sibiu, iar acum se dau mari gospodari călare pe un porc tăiat. Nu toți, dar sunt câteva exemple.

Din câte știu apăruse o lege care pedepsea cu închisoarea persoanele care maltratează animalele, la care nu am găsit link, și ar fi bine de s-ar pune în aplicare. Poate nu direct cu închisoare, ci cu niște amenzi decente.

M-am cam săturat de astfel de imagini, așa că am hotărât să dau report de fiecare dată când văd pe cineva publicând astfel de imagini. Cum poți face asta și tu? Dai click în colțul din dreapta sus al unei postări apoi urmezi pașii:

Report post -> I think it shouldn’t be on Facebook -> It’s threatening, violent or suicidal -> Graphic violence

Nu voi deschide acum subiectul cu sacrificarea animalului, poate cu altă ocazie. Dar și în această discuție eu cred că și porcul are dreptul la o moarte fără suferință.

Sursă foto: thenortheasttoday.com