Îi urmăresc de ceva vreme pe Ariel și Mariciu în maratonul lor de vlog zilnic. Iar de vreo două săptămâni s-a apucat și Lance Stewart de vlogging, tipul acela cu filmulețe amuzante pe facebook. Așa că urmăresc și un vlog în engleză.

Mi se pare o idee foarte ciudată și dubioasă. Să te filmezi în fiecare zi iar la final să petecești acele filmări pentru a scoate la lumină un episod nou. De fapt, cam așa s-a început și treaba cu blogurile. Scriai acolo ce ai mâncat, că n-ai chef de școală, ce pasiuni ai(pe care de fapt nu le ai, dar îți plăcea ca lumea să creadă asta despre tine) și alte chestii banale și infantile chiar.

Cam asta văd că fac și cei cu vlogul zilnic. Știu că la un moment dat vor fi mult mai utile aceste vloguri, la fel cum sunt și anumite bloguri personale pe care găsești articole decente de la care ai ce învăța. Pe lângă asta, dacă te uiți câteva episoade devine chiar addictive și aștepți cu nerăbdare următorul episod. De parcă e chiar atât de cool să vezi ce pizza mai mănâncă ăla, sau cum se plânge că s-a trezit la amiaz.

Ei bine, așa începe orice concept asemănător. Avem ca exemplu și blogurile. La fel și cu vlogul, oamenii vor filma orice, vor publica orice, vor învăța până simt că vlogul prinde „culoare” și are sens totul, iar apoi vor face același lucru. Cei care se vor apuca de vlogging ulterior, vor învăța de la cei care au testat înainte și poate că au greșit. Vor încerca și ei, vor testa și tot așa până se va ajunge și cu vlogul personal la fel ca blogul personal de astăzi. Astfel încât orice vlogger nou va cunoaște câteva noțiuni de bază, din experiența celor mai vechi, pentru a construi un vlog bun.

Dacă încerc să privesc lucrurile în felul acesta, și dacă recunosc adicția față de vlogurile pe care le urmăresc, ajung să cred că este un concept promițător pentru viitor.

Totuși, nu oricine se poate filma și să facă treaba asta bine. Unora le stă mai bine în spatele unui blog. Este un blogger pe care am încetat să-l mai urmăresc după ce i-am vizionat câteva filmulețe. Unii chiar nu sunt făcuți pentru asta. Dar pentru cine poate depăși barierele și emoțiile de a fi vizibil în toată lumea, zi de zi pe youtube, poate ar fi bine să se apuce acum cât încă mai este loc suficient pentru alți vloggeri.

videoblog

Sursă foto: http://www.ebbaandbrettinthecities.com/