strada-izvorului-google-mapsAm aflat în urmă cu mai multe săptămâni că terenul pe care se afla fosta fabrică Trei Stejari a fost vândut. Iar în locul acestuia se va construi un nou LIDL, al patrulea din municipiul Sibiu. Am putea spune al treilea, dacă luăm în considerare faptul că unul este în Șelimbăr.

Pe mine mă încântă ideea, mai ales că stau foarte aproape și sunt client LIDL. Pot merge pe jos, așa că nu mai pierd locul de parcare când mă întorc acasă.

Cei de la Turnul Sfatului au publicat o știre cu un titlu care parcă dorește să atragă conservatorii orașului Sibiu, a celor care sunt împotriva corporațiilor străine. Sau pe scurt, naționalist, pentru că e la modă. Știrea se numește: Noul supermarket din coasta centrului istoric a trecut de consultarea publică: nicio obiecție.

Dacă nu stai 5 secunde să te gândești puțin, parcă mergi pe aceeași direcție pe care o trasează titlul. Și e normal să privești situația cu o ușoară nostalgie. Fabrica respectivă a dat numele cartierului din care face parte și arată ca un monument istoric. Dar nu este.

Și e bine că spațiile neutilizate devin acum mai productive. Ar fi fost ok și un spațiu de birouri, nu neapărat un supermarket, dar așa funcționează piața și nu are sens să ne opunem ei.

Mă amuză mult și naționaliștii care se plâng că ne vindem țara și o dăm nemților, europenilor și corporațiilor americane. Nu mi-ar fi mare mirarea ca pe unii din ei să îi văd la coadă la LIDL strigând „mai deschideți o casă?