Cuvintele astea mi-au dat mult de gândit când le-am citit ultima dată, în urmă cu 2 zile. Aşa mi se întâmplă, să citesc anumite chestii care m-ar ajuta, dar să nu le conştientizez decât după ce le-am descoperit pe cont propriu, prin experienţe poate mai puţin plăcute. Cuvintele sunt cele de mai jos, şi aparţin înţeleptului Solomon.

Binecuvântat este omul care găsește înțelepciunea și cel care dobândește priceperea, pentru că ea este mai de preț decât argintul și venitul ei este mai mare decât al aurului. Ea este mai valoroasă decât mărgăritarele; orice ți-ai dori nu se poate compara cu ea. În dreapta ei este o viață lungă; în stânga ei se află bogăție și onoare. Căile ei sunt plăcute și toate cărările ei sunt pașnice. Ea este un pom al vieții pentru cei ce o îmbrățișează; oricine o apucă este binecuvântat.

Mi s-a întâmplat adesea să caut anumite realizări, în special materiale, şi căutam doar la rezultat. Nu urmam calea care m-ar putea aduce acolo, căutam o scurtătură şi nu am reuşit decât să mă dezamăgesc şi mai tare. Ceea ce doream era o bucăţică din ce se află la stânga şi la dreapta înţelepciunii. Pe bune, nu îmi trebuia mie totul, doar o mică parte.

Problema e că, pentru a ajunge la un obiectiv, de cele mai multe ori trebuie să munceşti şi să investeşti, ba chiar şi să aştepţi. Şi nu e asta în sine problema, ci că nu am conştientizat. Am învăţat o lecţie foarte importantă. Adesea căutăm o scurtătură, să ajungem mai repede la destinaţie, pentru că ne spunem că nu are rost să aşteptăm prea mult şi ajungem după o perioadă îndelungată de timp să regretăm şi să recunoaştem că nu am făcut bine ceva. După 7 luni de zile pierdute, ne dăm seama că mai bine investeam eficient în timpul acesta, dar totuşi e bine că mi-am învăţat lecţia.

Dacă cauţi rezultate peste noapte, nu mai căuta! Timpul pe care îl pierzi aşteptând, oricum trece şi nu vei realiza nimic, nu peste noapte, ci nici măcar peste ani. Caută înţelepciune şi pricepere, iar apoi ai ce îţi trebuie!

Gabi.