I Love My JobÎmi dau seama pe zi ce trece că nu îmi place ideea de a avea un job sau de a munci cu un program fix la un angajator. Motive pentru asta ar fi multe, nu cred că e nevoie să le enumăr aici.

Mi-am adus aminte de perioada liceului în care îmi doream atât de mult să am un job ca să câştig banii mei să fac ce vreau cu ei fără să îmi comenteze cineva. Şi fiind un soi de gamer, jobul pe care îl visam era sa fiu operator la o sală de internet-caffe. Ştiu, nu e ceea mai bună idee.

Dar aşa vedeam eu lucrurile. Voiam să lucrez într-un loc unde să fac ceea ce îmi place. Iar în perioada respectivă asta îmi plăcea cel mai mult, să mă joc pe PC. Evident, aşa pare din exterior ca fiind un job perfect. Cu siguranţă nu e un job prea plăcut să fii operator la o sală de internet-caffe, având în vedere şi persoanele care frecventează astfel de localuri în ziua de azi..

Referitor la acest aspect, cred că nu ar fi rău dacă mai multă lume şi-ar alege joburi într-un domeniu care atinge cel puţin tangenţial o pasiune de-a lor. Trist e că o mare parte din noi, cel puţin în România, ne alegem joburi doar după criteriul salarizării. Nu ţinem cont de faptul că un anturaj nepotrivit ne poate împiedica în dezvoltarea noastră atât pe plan personal cât şi pe plan profesional.

Când spun anturaj nepotrivit nu mă refer la persoane rele. Ci la persoane care au interese în comun diferite faţă de ale tale. Stai alături de ei, încerci să te adaptezi la acea comunitate dar nu poţi pentru că nu ai nimic în comun. Mi-ar plăcea ca mai multă lume să îşi aleagă joburile în funcţie de pasiunile sau abilităţile lor, cred că multe lucruri ar merge mai bine.

Am stat şi m-am gândit destul de mult la ce job mi-ar placea să am, la care aş merge cu drag 8 ore pe zi, excluzând aici activităţile pe care le fac independent şi part-time. A fost cam greu să găsesc ceva ce îmi place, însă până la urmă am realizat că unul din singurele joburi care mi-ar place ar fi cel de librar.

modernism-books

Mi-ar place să intru mai mult în lumea cărţilor. Să văd ce citesc oamenii. Să aflu ce cărţi noi apar. Chiar şi să aranjez cărţi în raft sau alte lucrări administrative. Să văd oameni care citesc! Deşi tind să cred că cititul ar trebui să fie ceva normal, totuşi cei care citesc sunt atât de puţini încât simţi nevoia să îi apreciezi cumva.

librarianDe ce mi-ar place un job de librar? Deşi bănuiesc că salariile nu sunt foarte mari aş lucra într-o industrie care îmi place şi m-ar ajuta şi pentru celălalt blog al meu, decitit.info. Nu intenţionez să mă angajez la o librărie neapărat. Dar dacă ai o librărie şi citeşti acest articol, poţi considera un fel de scrisoare de intenţie, oricând citeşti acest articol. Da, chiar şi după ani de zile.

În concluzie, vă sfătuiesc să nu vă înghesuiţi la un job doar pentru bani ci si pentru alte beneficii pe care ţi le poate aduce. Cum poate pentru mine un job ca librar m-ar ajuta la devoltarea proiectului amintit anterior, aşa şi pe tine te poate ajuta un job anume pentru ceva ce ţi-ar place să faci toată viaţa. Aş putea spune că mi-ar place să fiu şi salvamont, dar totuşi mă rezum la ce am scris mai sus 😀

Pentru tine care e jobul perfect? Aştept să laşi un comentariu mai jos 🙂