M-am plimbat putin weekendul acesta pe pagina de facebook a celor de la Rosia Montana Gold Corporation. Si am vazut o scurta poveste a unui tanar care nu vrea „decat sa munceasca”.

Povestea asta emotionanta suna cam asa: „Tinerii rosieni fac cinste localitatii in care s-au nascut! Bogdan a absolvit ca sef de promotie Facultatea de Sociologie din Alba Iulia si cel mai mult isi dorește sa isi gaseasca un loc de munca, acasa, in Apuseni. Proiectul minier poate fi sansa lui si a multor altor tineri de a-si construi un viitor de succes la Rosia Montana!”

rmgc

 

Prima reactie a mea a fost urmatoarea:

mining

 

Dragi tineri, am o veste buna pentru cei care sunteti la facultate si nu stiti inca unde veti lucra in domeniul vostru. RMGC angajeaza specialisti in orice domeniu care nu vor „decat sa munceasca”. Nu mai iesiti mai in strada, oamenii astia ne vor binele, daca si un student de la sociologie si-a gasit de lucru la ei.

Eu zic ca vor creea locuri de munca si pentru medici, sportivi, politisti, profesori si nu in ultimul rand pentru specialisti in turism. Ca doar va fi nevoie pe viitor, dupa dezvoltarea acestui proiect. Asa ca nu mai stati, dati o fuga pana la Rosia Montana si lasati un CV.

Acum pe bune, ori nu am inteles eu ce scrie in „stirea” asta, dar daca am inteles bine cred ca trebuie sa fii prost gramada sa crezi ca e adevarat