Ce vedeți mai sus nu este harta pe care o primit-o Dodon de la Putin. Este o hartă din 1681 a Transilvaniei, Valahiei, Moldovei, Bulgariei și Basarabiei. Pe scurt asta e harta României din urmă cu 400 de ani.

M-am tot gândit zilele trecute la cât de mult s-a agitat internetul la vestea asta. Și pentru că pe facebook suntem mereu într-un arms race nu prea avem timp să analizăm mai profund ceea ce spunem. Mai adaugă la asta și titlul creat de Digi24 pentru a stârni audiența și apoi să vezi distracție între naționaliștii români și moldoveni.

Nu vreau să fie un articol de troll, dar în harta de mai sus se vede clar o linie întreruptă care desparte teritoriile Moldovei de celelalte menționate mai sus. Știu că harta e puțin deformată, motiv pentru care crede Putin că jumătate din România e Moldova, dar așa arăta acel teritoriu sute de ani.

România în forma actuală nu are nici măcar 100 de ani, asta lăsând la o parte alte reglările de conturi din 1940 cu bulgarii și sovieticii.

Iar dacă iei toate lucrurile astea și le analizezi la rece, îți dai seama că gestul lui Putin nu e o ofensă adusă României. Cel puțin nu încă. E un simplu gest de între doi ruși un moldovean și un rus.