Am tot urmărit în ultima perioadă diverse figuri noi în politică care au înțeles că e bine să comunice pe internet, pentru că acolo este publicul tânăr. Dar problema e că imediat după ce postează o idee sau un text mai lung, acesta are două șanse. Ori moare, ori se viralizează. Dacă se viralizează e bine, dar problema e că lumea uită.

Uităm atât de repede încât atunci când citesc săptămânalul lui hoinaru, am impresia că știrile alea sunt vechi de câteva luni, cu toate că nu sunt mai vechi de 2-3 zile.

Înțeleg că influencerii scriu pe facebook că acolo reacția publicului e mai mare. Dar acele postări se pierd la câteva zile, dacă nu chiar ore.

Încercați să găsiți o postare mai veche de câteva săptămâni, să vedeți cât de mult aveți de căutat. Fie că e vorba de profilul personal, fie că e altă pagină. Pe un blog dai o simplă căutare și ai găsit ce căutai.

Mi-ar plăcea să văd politicieni responsabili care își țin la curent electoratul prin intermediul unui blog. Rapoarte săptămânale, idei, frustrări sau chiar să solicite păreri din partea publicului lor. În 4 ani poți crește foarte bine un blog dacă ești activ, iar ca politician, dacă reușești să strângi un public fidel care se poate asocia cu tine, cred că ești câștigat.

Citeam postarea lui Claudiu Nasui care este interesantă și a stârnit ceva reacții pe facebook. Postarea asta are peste 300 de cuvinte. Ideal pentru un blog.

Nici vlogurile n-ar fi rele, dar ia imaginați-vă dacă toți s-ar filma prin Palatul Parlamentului ca Remus Cernea.

Am căutat blogurile unor politicieni să văd dacă scriu și despre ce scriu. Și am descoperit că din toți cei 9 parlamentari de Sibiu am văzut că doar Raluca Turcan are un blog, dar nu îi merge feed-ul și nu voi putea urmări ce scrie. Poate doar ocazional, când îmi aduc aminte.

Acum rămâne de văzut dacă dau și acești parlamentari de articolul meu sau se vor gândi singuri la treaba asta.