Am semnat și eu petiția asta. Și nu neapărat împotriva lui Victor Ciorbea pentru că sunt conștient de valoarea petițiilor online. Nu contest faptul că mă dezgustă activitatea acestui avocat al poporului. Nu am stat nici să urmăresc ce a făcut și ce n-a făcut așa că nu îl pot judeca după întreg mandatul său, ci doar pentru faptul că a contestat la CCR legea care îl împiedică pe Dragnea să ajungă premier.

Ne-a demonstrat clar de partea cărui popor se află. Și nu mă refer că e de partea politicienilor, e de partea majorității oamenilor care au votat. Mai bine de jumătate din alegători au votat PSD și ALDE, acești oameni sunt reprezentați în parlament și guvern după votul democratic. Așa că orice gest pe care îl face cineva pentru a le salva liderii salvatori(Dragnea & co.) este bine primit de această comunitate.

În aceeași situație am fi fost noi dacă era un alt avocat al poporului și îi lua apărarea lui Cioloș, de exemplu. Nu ne deranjează când ai noștri fac câte un gest nepotrivit doar pentru a ne reprezenta. Știu că e revoltător ce face gașca câștigătoare, dar asta e România. Dar măcar noi să fim verticali dacă ei nu pot. Poate se vor mai ridica niște lideri dintre noi care să fie de bun simț.

Și revenind la această petiție care are mai mult un rol simbolic, mi-a ma adus aminte de niște petiții din vremea cu Roșia Montană. Am semnat și acolo, atunci mult mai naiv, și m-am trezit cu spam la greu. Era un spam decent, dar obositor. Sunt curios acum cum va fi cu această campanie.

În mai puțin de 24 de ore, această campanie a strâns 60,000 de semnături, adică mailuri. Imaginează-ți cum e să ai o listă de mail cu 60k abonați. Dacă ar deschide doar 1% asta ar însemna 600 de abonați, cam atât am eu pe blogul de cărți. Poate nu vor face spam pe treaba asta, dar e un pachet care ar atrage atenția oricărui marketer online.

Nu știu dacă vor vinde lista asta cuiva, dar vreau să testez. Am semnat din nou petiția cu o adresă nouă de mail pe care n-am mai folosit-o pentru nimic altceva și sunt curios să văd ce mailuri voi primi în următoarele luni. Dacă e ceva interesant, cu siguranță voi scrie aici. Dacă nu, înseamnă că m-am înșelat.