Am văzut zilele trecute pe feedul de facebook video-ul de mai jos. Acest material nu este prea relevant în contextul actual din România, ci mai degrabă se potrivește foarte bine evenimentelor din Statelor Unite. Populismul și lipsa de diplomație a lui Trump amestecată cu manipularea presei stângiste și liberalii plângăcioși nu fac decât să mărească problema aceasta.

M-am gândit că ar fi bine să scriu articolul acesta pentru că se anunță cât de curând un referendum pe tema familiei în Constituția României. Asta dacă se potolesc apele dintre guvernanți și restul populației.

Mi-am expus părerea și în trecut cu privire la această temă și după ce am urmărit video-ul de mai jos am reușit doar să fiu și mai convins că am dreptate.

Problema în România este că deși suntem cu 20 de ani în urma țărilor occidentale și putem învăța din eșecurile lor, nu o facem. La americani a ajuns liberalismul la un așa nivel încât cei mai discriminați au mereu întâietate și de cele mai multe ori au mai multe drepturi decât majoritatea. Dacă tot ei găsesc asemănări între administrația Trump și romanul 1984, de data asta vedem asemănări din altă carte a profetului George Orwell, Ferma animalelor, pentru că el spunea că:

Toate animalele sunt egale dar unele animale sunt mai egale decât altele.

În Europa deja se privilegiază musulmanii pentru că sunt minoritari și transsexualii primesc premii doar pentru că sunt minoritari și nu vrem ca sentimentele lor să fie rănite. România este în urmă și este în rând cu celelalte țări estice.

Nu spun că este bine sau că este rău. Dar dacă nu suntem atenți vom ajunge și noi să cădem fie în capcana extremei progresiste fie în cea a extremei conservatoare. Pentru că e greu să găsești echilibru în societate dacă progresiștii îi fac pe unii mai egali decât pe alții iar conservatorii strâng semnături să îngrădească drepturile unor minorități.

Lucrurile astea ar trebui rezolvate cu înțelepciune. Dar pe cine să te bazezi? Pe Iohannis, Tăriceanu, Dragnea sau Grindeanu? Măcar de ar înțelege cât de mult pot influența țara prin poziția lor. Dar nu, ei o fac tot pentru a-și îndeplini obiective personale.

Eu m-am cam săturat să mă cert atât cu prietenii progresiști cât și cu cei conservatori pentru că nu prea văd urmă de înțelegere în nicio tabără.