Azi noapte nu am prea avut somn și pe la ora 3 am primit o notificare pe facebook. Donald J. Trump a intrat live la nu știu ce turneu de Thank You Tour 2016 prin Michigan. L-am ascultat câteva zeci de minute dar n-am avut răbdare până la final că nu mă privește pe mine politica lor locală.

L-am ascultat mai critic și am observat că dacă vrei să smulgi ceva din context, o poți face foarte ușor. Asta pentru că omul nu e foarte cizelat și mai aruncă câte o dumă care îi cam afectează pe liberalii sensibili și corecți politic(știu, nu sună bine).

A menționat câteva cifre despre costurile de campanie pe care le-au avut cele două tabere. Deși era de așteptat, m-a impresionat diferența de 500 milioane de dolari între cei doi. Trump a cheltuit 0,93 miliarde de dolari pe când Hillary a ajuns la suma de 1,4 miliarde. Desigur aici intră și donațiile simpatizanților și a partidelor, mai multe cifre aici.

Presa și social media ne-a dat de înțeles că Trump nu are susținători și că toată lumea îl urăște, asta pentru că și ei au un fel de Antena 3, dar mult mai de calitate și cu strategie mai bine pusă la punct. Astfel încât până și oameni raționali și vedete au fost induși în eroare și au cam dat cu share-uri la tot felul de materiale anti-trump.

Spuneam mai sus că era foarte ușor să smulgi ceva din discursul lui Trump ca să faci un material video împotriva lui. Cu asta s-au ocupat mai multe publicații în perioada campaniei. Pe două astfel de publicații le urmăresc și eu, doar ca să mă mai amuz de manipularea lor de stânga, sentimentală, sensibilă și political correct.

Ceva similar se întâmplă și acum în România. Și nu vreau să vorbesc de publicul Antena 3, sunt sigur că publicul lor nu citește astfel de bloguri.

Mă refer mai mult de pagini de propagandă ale societății civile, care în fond au intenții bune, dar adesea le distribuim pe paginile noastre de facebook doar pentru că suntem împotriva lui Dragnea, Tăriceanu, Ponta și alți infami ai clasei politice actuale. Adesea facem asta fără ca măcar să verificăm dacă este adevărat sau nu și mergem pe încredere că doar știm noi că sunt ticăloși.

Și așa fac și fanii PSD și PRU, ei au fost din start împotriva acestui guvern tehnocrat. Și așa au rămas, pentru că nu au avut dorința să verifice autenticitatea informațiilor. Atât timp cât se vorbește de rău de ei, e perfect, sunt mulțumiți.

Am căzut și eu în capcana asta și am dat share la un video în care Ponta spunea că va finaliza o autostradă până în 2016. Ei bine, nu a făcut-o și i-am dat share cu sete, ca să știe și alții ce incompetent e Ponta și să nu voteze PSD. Noroc că mi-a deschis mintea Mălin și mi-am dat seama că de fapt Ponta nu a avut ocazia să își ducă mandatul până la final, așa că e scuzat de orice promisiune.

Cam ce s-a întâmplat cu Trump pe internet, se întâmplă atât cam cu toți candidații în perioada asta la noi în România. Doar că acum nu e o  singură tabără atacată. Antena 3 și RTV atacă tehnocrații și USR-ul iar internetul atacă PSD, ALDE și PRU. Asta e campania electorală, nimeni nu își asumă nimic dar toată lumea atacă pe toată lumea.