Aveam de gând să scriu acest articol săptămâna trecută, dar am fost prea ocupat pe timp de zi iar seara eram la protest.

Citeam o postare pe facebook în care se plângeau că protestele sunt dezorganizate și nu putem cânta nici măcar imnul României în sincron, nici vorbă de alte manifestări de protest mai artistice.

Astea se întâmpla în contextul în care au apărut mai multe filmulețe de la un protest din Coreea de Sud la care au participat peste un milion de manifestanți. Se putea observa foarte ușor cât de bine erau organizați și trebuie să recunosc că eram și eu puțin invidios.

Dar trebuie să recunoaștem că nu aceștia sunt standardul și nu trebuie să ne uităm mereu la alții care fac anumite chestii mai bune ca noi. Îmi aduc aminte mereu cum profesorii din generală ne dădeau exemplu pozitiv pe cei din clasa A, noi fiind în B.

Cred că ne concentrăm prea mult pe ceea ce fac alții mai bine și uităm mereu cât de autentici suntem noi. Citeam pe reddit mai multe postări în care diverși useri din Europa felicitau România pentru curajul pe care îl are în lupta anti-corupție.

Noi obișnuim să tragem cu ochiul la gazonul din curtea vecinului și uităm cât de bine arată și la noi din vecini.

Mă bucur că n-am apucat să scriu acest text până acum, pentru că era incomplet fără imaginea de mai jos: