be the changeLa matinalul de azi dimineață de la Digi FM, băieții au vorbit puțin despre radare. Despre cum ar trebui acesta semnalizat, despre cum să fie amplasată semnalizare, nu exact unde e radarul, ci puțin mai înainte, pentru a ne aranja înainte de poză.

Ce scop mai are radarul dacă acesta este semnalizat, când tu știi că este poliția acolo? E clar că reduci viteza pentru a scăpa de contravenție.

Limitele de viteză sunt puse pentru siguranța oamenilor. Ești matur, ai permis, dar nu ai dreptul să pui în pericol viața altor persoane pentru că te grăbești.

Iar obiceiul acela de pe șosea, cu flashuri din sensul opus este în aceeași categorie. Nu știu de ce, dar avem imporesia că este un gest colegial și de bun gust să anunți colegii de trafic când e poliția. Până când apar incidente precum Colectiv sau altele mai mici. Atunci ne dăm seama de ce multe legi au o mare importanță, și nu degeaba semnăm la 3 luni fișe se SSM și SU.

Considerăm un gest nevinovat să dăm un flash, dar ne gândim oare cum acel flash îl scapă pe un om de o amendă care l-ar afecta mai mult sau mai puțin și ar trata mai serios subiectul vitezei pe șosea. Statistic vorbind, acel șofer ar putea accidenta pe cineva.

Poate sună prea de tot. Dar un flash de-al tău este un thumbs up pentru o Românie în care viața e tot mai nesigură

Vrei să se întâmple ceva în România? Vorba aia, be the change you wish to see in the world.