resolutionNu știu câți oameni mai încep astăzi anul nou cu o rezoluție sau cu mai multe obiective. Am observat că mulți consideră că nu mai are rost să stabilești vreun obiectiv dacă nu te ții de el. Iar aici urmează în mare parte rezoluțiile generale: „să mă las de fumat”, „să slăbesc 10 kg”, „să citesc mai mult”.

Nu sunt rele! Dar o parte de adevăr au și cei care sunt împotriva lor.

Se poate întâmpla ca de ani de zile să îți propui aceleași obiective și să nu le realizezi mai deloc. De exemplu, eu de mic îmi tot propuneam la început de an să citesc Biblia în 365 de zile. Ia ghici! Nu am citit-o niciodată în întregime.

Sunt șanse mari ca să îți propui ceva și să nu realizezi în anul care urmează. De ce e așa de greu? Răspunsul este foarte simplu. În realitate nu vrem să facem sau să atingem obiectivul respectiv.

new-years-resolution

În 2013 mi-am propus să îmi cumpăr o chitară și să mă reapuc de învățat să cânt. Nu am făcut asta deși aveam posibilitatea de a îmi cumpăra una. Pe altă parte, deși nu mi-am propus asta, mi-am cumpărat destule cărți și am investit mult timp și bani pentru a învăța mai multe despre antreprenoriat și nu numai care mi-au schimbat destul direcția vieții.

Fără să îmi propun, am reușit să îmi schimb mentalitatea dintr-una de turmă într-o mentalitate independentă, chiar dacă eram criticat sau bârfit pentru ceea ce vorbeam am făcut asta cu plăcare. De ce? Pentru că de fapt asta îmi doream. Nu îmi place să am șefi și depun eforturi mari ca să mă pot supune și să accept o soartă ca asta. Deci o astfel de viață nu e pentru mine.

Sunt încă angajat, dar am altă mentalitate și am început să construiesc pe cont propriu câte ceva. Astfel că în 2013 am reușit să îmi fac al treisprezecelea salariu doar din acivități independente(asigurări și vânzări prin afiliere). Pare puțin poate pentru un an, dar am investit mai mult timp în pregătirea mea decât în muncă. Iar sentimentul când vezi că poți face bani din ceva conceput de mintea ta e neprețuit.

Nu vreau să povestesc doar despre mine ci vreau să îți ofer și ție câteva idei. Secretul unei rezoluții reușite cred că nu este doar să uiți trecutul și să îți pui planuri mari pe viitor. Ci să te uiți puțin și în trecut. Să fie un echilibru.

Concentrează-te pe punctele tale forte sau pe dorințele tale reale care vezi că au rădăcini în trecut. Cum a fost la mine dorința de a nu avea șefi. Pe când dorința de a cânta la chitară poate să fie mai mult din ego. Dorința de a îmi câștiga existența pe cont propriu nu era una doar din mândrie, ca să îmi satisfac egoul. Ci chiar o dorință sinceră. Și s-a văzut asta pentru că am investit în mine.dreams true 1

Nu e foarte greu. Renunță la dorințele care vin din ego și lucrează la cele autentice, la cele de care nu te-ai rușina dacă eșuezi, pentru că sunt parte din tine și cu ele te asociezi în viață.

Să îți propui să slăbești și să mănânci sănătos doar pentru aprecierea celor din jur e un lucru greșit. Și nici nu o să reușești. Propune-ți să slăbești doar dacă știi și ești convins că este benefic pentru organismul tău.

Sunt sigur că ați prins ideea și sper că ți-au fost de folos gândurile mele.

Fii responsabil și nu lăsa egoul și societatea să acopere dorințele tale adevărate în 2014!