Desi nu visam sa vad asa ceva la noi în tara, nici nu îmi trecea prin cap. Iata ca fenomenul Rosia Montana a împins multa lume în a face lucruri care nu se prea întâmpla, lucruri care nu sunt la ordinea zilei. Iar unul din acestea este protestul, si nu doar comentarii si cârteli la adresa guvernantilor ci chiar fapte, oameni în strada protestând.

Dar nu orice fel de protest, românii când au iesit în strada au vandalizat, au lasat mizerie, s-au batut cu jandarmii si tot astfel de manifestari mai putin civilizate. În luna Septembrie, fenomenul Rosia Montana parca a scos în strada alti oameni. Oameni civilizati care au protestat si înca protesteaza într-un mod cât se poate de civilizat. Iar weekend-ul trecut protestatarii au facut lucruri neobisnuite care daca le privesti ti se ridica parul pe mâini si te întrebi „asta-i tara mea?”, mult nu îti mai trebuie si afirmi ca mine cu mândrie „asta-i România mea”

protesteeee

Si nu doar acest lant uman în jurul Casei Poporului m-a emotionat, dar si flash mobul din Timisoara, asemanator cu bine cunoscutul flash mob „Oda Bucuriei” din acest link. O mână de tineri din Timisoara au facut si ei asta. Eu spun ca este mult mai frumos, având în vedere cat de scumpe sunt aceste momente în România si cat de rar se întâmplă. În fine, acum pot spune cu mândrie că asta-i România mea!

 

 

Sursa foto: Laura Patru