salvati-rosia-montanaZilele acestea am dat de doua metode prin care RMGC a fost promovat in urma informatiilor eronate raspandite despre acest proiect. Si scriu acest articol pentru a transmite aceste informatii intr-un mod transparent.

Pagini de facebook. Exista o pagina pe facebook cu numele Proiectul Rosia Montana, si spre uimirea mea peste 30 de prieteni sunt fani acestei pagini, acestia fiind o mica parte din totalul de peste 656,000 de fani.

Unii din prietenii care au dat like acestei pagini, sunt chiar impotriva proiectului minier. Aceasta s-a intamplat din cauza neinformarii corecte. Nu stiu daca este gandit strategic, dar atunci cand vezi „Rosia Montana”, stiind putine despre ce inseamna si doar auzind prin mass-media ca se tot vorbeste despre subiectul acesta au dat like acestei pagini din buna vointa, poate. Dar asta este doar o simpla presupunere de-a mea.

Vreau sa fac apel la toti cei care citesc acest articol sa isi verifice putin opinia despre acest proiect si vreau sa va informez ca daca ati dat like acestei pagini sustineti proiectul de exploatare al localitatii Rosia Montana, ale carei consecinte le gasitit aici. Si de asemenea sa trimiteti acest articol si altora sau macar sa comunicati mai departe despre aceasta pagina celor care i-au dat deja like.

Nu fac campanie de unlinke, e posibil ca unii dintre acesti 656,000 sa fie pro mineritului cu cianura si pro Rosia Montana Gold Corporation. Este alegerea lor si o respect, toti avem dreptul la opinie. Dar imi doresc ca cei care sunt impotriva proiectului sa ia masuri si sa verifice daca nu cumva sustin fara sa stie aceasta pagina.

Dar asta nu e tot..

Reclame prin Google Adsense. Ieri, o revista online, cu articole publicate impotriva proiectului minier, avea o reclama pri  Google Adsense „DA pentru Rosia Montana – Mineritul salveaza economia. Semneaza si tu petitia!”. Pentru cei care nu cunosc, reclama a aparut din simplul fapt ca au un cuvant cheie comun „Rosia Montana”. Ca sunt sau nu in aceeasi directie e alta problema.

Am anuntat proprietarii cat de repede si s-a rezolvat aceasta mica problema. Iar daca aveti Adsense pe un site verificati putin sa nu cumva sa apara o reclama de genul doar pentru ca aveti articole publicate cu acest cuvant cheie.

Ca sunt coincidente sau strategii bine stabilite nu stiu, dar oricum e bine sa luam in vedere aceste fapte si sa actionam eficient.