Neaţa, vă prezint astăzi  două website-uri educative care sunt tot odată şi distractive unul de învăţarea unei limbi străine şi altul de programare. Sunt foarte bune, profesionale care au şi o latură socială unde îţi poţi crea cercuri alături de prietenii tăi şi unde puteţi învăţa împreună. Un singur dezavantaj au aceste siteuri, sunt doar în limba engleză, dar cred că majoritatea cunosc cel puţin la nivel conversaţional limba engleză şi cu puţină muncă prin google translate  se poate rezolva, iar la platforma de limbi străine trebuie doar puţină engleză şi în timpul acesta dezvolţi două limbi, şi engleza şi cealaltă limbă care doreşti să o înveţi.

duolingo_300x200

Este o platformă, un program e-learning foarte bine sistematizat care te ajută să înveţi sau să perfecţionezi 5 mari limbi europene: germana, italiana, franceza, spaniola şi portugheza. Este foarte bine optimizat pentru a-ţi monitoriza activitatea şi performanţele.

Pentru performanţe mai ridicate în învăţarea unei noi limbi, este şi o aplicaţie de traducere la care poţi contribui la traducerea unor documente, desigur la nivelul cunoştinţelor tale. În videoclipul de mai jos se spune că dacă 1 milion de oameni ar învăţa pe această platformă, ar fi posibilă traducerea întregii enciclopedii britanice în doar 80 de ore în limba spaniolă.

Dacă doreşti să te alături comunităţii, te invit să mă adaugi la prieteni şi să ne întrecem să învăţăm cât mai mult o limbă nouă, mă găseşti dând click aici. Iată şi o mică prezentare a platformei:

Sper că te-am convins că e într-adevăr o aplicaţie foarte utilă, dar până nu încerci nu o să îţi dai seama dacă funcţionează şi pentru tine.

 

codecademz

 

Un alt program foarte cool e a celor de la Code.org şi anume Codecademy. O şcoală online care te învaţă să programezi, o platformă foarte simplă şi uşor de înţeles care te ajută să înveţi mai multe limbaje de programare precum JavaScript, PHP, HTML/CSS.

Recomand când te apuci de învăţat să iei şi un caieţel şi un pix cu tine, e bine să notezi că te învaţă chestii faine. Dar mai bine vă las următorul clip să vă convingă şi Bill Gates, Mark Zuckerberg şi alte personalităţi care s-au dezvoltat în acest domeniu.

Acum ţi-am dat de lucru weekendul acesta, mai bine aşa decât să petreci timpul fără folos. Învăţarea unor limbi noi, fie ele stăine fie de programare, te ajută să gândeşti din mai multe perspective şi să te dezvolţi aşa cum trebuie în societatea din ziua de azi.

Investeşte timp în ceea ce te îmbunătăţeşte. Sper să te ajute şi aceste 2 platforme pe care ţi le-am oferit 🙂

Îţi doresc aşa cum am zis şi în titlul acestui articol, un weekend productiv dar şi distractiv!

Gabi.