Hai să începem cu o scurtă știre:

In acest an, pana in 29 decembrie au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeola in 33 de judete, dintre care noua decese, trei fiind copii sub un an. Cele mai multe cazuri de rujeola au fost inregistrate in judetele Arad (462) Caras-Severin (345), Timis (296), Mures (256), Bistrita-Nasaud (129) si Dolj (110), potrivit Centrului National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa: hotnews.ro

În anul 2016 a fost foarte multe discuții despre vaccinări și Olivia Steer. Nu vreau să reiau poveștile, dar dacă nu știți despre ce e vorba, căutați pe google.

Aproape lunar a apărut câte un mic scandal pe tema vaccinurilor și în ultimele luni au apărut tot mai multe cazuri de epidemii sau chiar deces. Internetul și-a făcut treaba și a taxat-o pe Olivia Steer. De fapt doar a înjurat-o și au share-uit articole despre cât de proastă e Olivia Steer. Desigur, aceste articole s-au învârtit tot în bula noastră de internet(cred că „bula” e cel mai folosit termen în ultimele luni pe bloguri).

Însă nu am auzit să se vorbească așa de mult de acele cifre de mai sus, care sunt de fapt oameni, nu delfini sau crabi. Și mă îngrozește faptul că anumite persoane parcă abia au așteptat să se întâmple ceva grav. Parcă au așteptat să moară câteva persoane ca să aibă motiv să îi zică câteva Oliviei. Și nicidecum vreo părere de rău că au murit niște copii.

Știu că răul trebuie stârpit de la rădăcină, și problema se rezolvă prin a convinge oamenii că vaccinul nu este o conspirație guvernamentală. Dar nu cred că e suficient să ne vărsăm nervii pe anumite persoane indirect responsabile de această situație, fără ca măcar să avem puțină compasiune față de persoanele care au suferit.