4 anotimpuriDeși a trecut data de 24 februarie, a fost pentru mine un milestone. Am împlinit un an de când lucrez în cadrul aceleiași companii. Și cu toate acestea nu am rămas pe aceeași funcție pentru că la scurt timp am avut oportunitatea să promovez și să înțeleg cum funcționează o companie mult mai mult decât dintr-o funcție entry-level sau ca un antreprenor aspirant.

Nu îmi pare rău pentru decizia de a schimba mai multe locuri de muncă în mai puțin de 2 ani pentru că am învățat un principiu pe care îl înțelegi doar din propria experiență. Într-un loc de muncă dacă te plafonezi și nu te poți dezvolta, nu prea ai ce căuta acolo. Poate doar pentru a îți oferi timpul în schimbul unei remuneratii. Nu exclud faptul că poate fi vina ta că nu găsești oportunități de dezvoltare.

Însă doar într-un loc unde te poți dezvolta e bine să îți construiești o carieră. Cu toate că a trecut mai bine de un an încă întâmpin provocări și încă învăț, dar simt că mă dezvolta atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Poate nu este valabil pentru toți angajații, cu siguranță nu toți își găsesc aici locul. Însă pentru mine aici este locul în care simt că mă dezvolt și nu am ajuns la pragul de plafonare.

Nu urmăresc în acest articol să promovez compania la care lucrez ci mai degrabă principiul menționat mai sus. Dacă nu ești în locul potrivit unde ești acum, nu mai sta ci schimbă-ți locul de muncă sau activitatea. Locul de muncă nu este doar pentru bani ci este o mare parte din viața ta, având în vedere faptul că petreci mai bine de 8 ore în acel loc, cu acei oameni și chiar pregătindu-te pentru a merge acolo.