Nu urmăresc bloguri de Social Media, poate că s-a mai scris despre asta dar eu nu am aflat încă. Am observat că acum pot vedea câți oameni mi-au văzut postările pe profilul personal de facebook.

Statusul de mai sus a fost văzut de 424 de persoane, în condițiile în care am aproape 700 de prieteni. În schimb am observat că linkurile nu ajung la mai mult de 60-80 de persoane.

La ce mă ajută treaba asta?

Pot vedea câți îmi văd părerea și cum pot influența prietenii mei. Sună foarte rigid și rece, dar toți suntem într-o anumită măsură influenceri. Adică na, poate încercăm și noi să ne convingem prietenii să meargă la vot și am vrea să știm cine ne citește.

Eu mai am obiceiul ca atunci când distribui ceva pe wallul meu să trec acel link prin goo.gl pentru a vedea câți dau click. De foarte multe ori am pus articole pe blog sau către alte site-uri și poate nu am primit niciun like dar în schimb acel link a primit peste 100 de clickuri. E mai bine că poți vedea acel feedback, pentru că la urma urmei, nu se rezumă totul la like-uri și reacții.