linkshareNu de multă vreme, am început să promovez cursuri de pe Udemy(care sunt chiar utile) și am generat câteva vânzări care s-au concretizat în comisioane în valoare de $26,4. Îmi aduc aminte foarte clar cum am selectat ca metoda de plată să fie PayPal, în momentul când mi-am făcut cont. Foarte sigur sunt și de faptul că am citit undeva prin TOS că plata minimă este de 50$.

La începutul acestei luni, găsesc un plic în poștă cu un cec de la Linkshare pe care era trecută suma pe care am câștigat-o prin programul Udemy. Pentru cei care nu știu, Linkshare este rețeaua de afiliere din care face parte și Udemy.

La ING nu am reușit să încasez cecul, așa că am încercat la BCR, prin recomandarea unui prieten. Am fost nevoit să îmi fac și cont la ei. Unul în lei, iar altul în valută. Iar banii îi voi primi în vreo 30 de zile, după care voi închide conturile astea.

Voi lăsa deoparte faptul că mi-au trimis cec în loc de plată prin paypal, sau că am primit 26 de dolari în loc de plata minimă de $50. Spun asta pentru că ce voi face dacă într-o lună generez comisioane doar de 3 dolari. Îmi trimit cec și pentru ăștia?

E prima mea interacțiune cu o rețea de afiliere din afara țării și poate că nu înțeleg nici eu anumite lucruri.

Însă ceea ce mi se pare ironic este că banii ăștia i-am făcut în mai puțin de 30 minute de muncă. Dar ca să îi încasez, am stat două ore pe la bancă și încă vreo lună până văd banii în cont.