Cunoașteți sentimentul acela atunci când lucrezi din greu la un lucru și altcineva își asumă toate meritele? Cam așa ceva se va întâmpla cu autostrăzile din 2016. Guvernul Cioloș nu a inaugurat nici un km de autostradă în 2016, cu toate că au fost lucrări. Iar reconstrucția Săliște-Cunța nu se pune.

În 2017 se vor finaliza 150 km de autostradă și meritul va fi al guvernului Dragnea Grindeanu. Pentru că lumea uită și iau de bun tot ce văd la A3 și RTV. N-ar fi rău dacă ar fi doar atât. Dar deja îl văd pe Mircea Badea cum se dă peste cap să explice cât de incompetent a fost guvernul Cioloș și că n-au fost în stare să facă deloc autostradă.

Desigur, nu își va mai aduce nimeni aminte cum 2015 a fost anul în care numărul de km inaugurați a fost unul negativ. Adică au fost mai multe autostrăzi închise decât deschise. Dar la cum gândesc jurnaliștii A3, ar fi în stare să îl pună tot pe Cioloș responsabil de treaba asta. Că doar el a fost la putere la finalul lui 2015.

Dar sunt ipocriți și în partea bună a României. Am auzit destule discuții în care era lăudat Cioloș pentru diverse chestii din noul cod fiscal. Și ce poate să fie mai nasol decât să exagerezi când vrei să lauzi un om decent?

În altă ordine de idei, să sperăm că Grindeanu va fi băiat deștept și îl va înlătura ușor pe Dragnea. Că îi va fi greu și lui cu atâtea joburi: președinte PSD, președinte al Camerei Deputaților și micro-manager la guvern.

Sursa foto: wall-street.ro