Am început să mă uit la vlogurile lui Casey Neistat în urmă cu aproape un an. Se întâmpla la scurt timp după ce au început să facă daily vloguri, Ariel și Mariciu.

Inițial nu mi-a plăcut tipul. Am început și cu un episod în care era la un hotel și se vedea numai dezordine în camera lui. Chiar și așa, nu știu cum de m-a convins și am început să îmi petrec zi de zi, câte 10 minute pe vlogurile lui.

Devenea tot mai interesant pentru mine, și l-am urmărit în continuare. Nici nu știu când au trecut câteva săptămâni. Iar la episodul din 26 martie 2016, ziua în care a împlinit un an de când încărca vloguri zilnice, m-am hotărât să încep să vizionez și restul de episoade pe care nu le-am văzut. Începând cu primul până voi ajunge la zi. Asta ar fi însemnat că mă voi uita la 2 episoade zilnic. Unul din ziua curentă și unul din urmă cu un an.

N-am reușit mai mult de 10-20 de episoade, dar am rămas foarte uimit de vila în care au fost cazați pe insula Saint-Barthelemy(îm primele 2-3 episoade). E chiar insula în care avioanele aterizează foarte aproape de plajă, cel mai probabil ai văzut acele fotografii pe internet.

Am căutat foarte mult acea locație unde au fost cazați, și având în vedere că îmi place să mă „plimb” prin Google Maps am ajuns să descopăr locația vilei respective și să o găsesc și pe un site de imobiliare de pe insulă.

Am verificat prețurile, iar cea mai ieftină ofertă este de $10.070 pentru o săptămână în perioada aprilie-decembrie. Oferta este valabilă pentru 7-8 persoane, deci vorbim de 4 cupluri care trebuie să pună $2500 pe familie. Pare scump, dar nu este nici prea mult. Un cuplu din România cu venit mediu își poate permite o dată la câțiva ani o astfel de vacanță.

Cu siguranță se pot găsi și oferte mai ieftine pe booking.com dar eu tot am notat această vilă în bucket-listul meu. Nu vă mai explic și de ce dar vă las următoarele poze:

st-bart-1

st-bart-7 st-bart-6 st-bart-5 st-bart-4 st-bart-3 st-bart-2

 

 

 

 

 

 

 


Dar să revenim la Casey. Ieri a publicat ultimul său vlog prin care a și anunțat acest lucru, iar dacă ai urmărit episodul înțelegi de ce a făcut-o.

În ultimele două-trei luni i-am urmărit vlogurile tot mai rar, asta pentru că îmi era prea mult să mai rup 10 minute zilnic să îl urmăresc. Iar după ce a făcut câteva video-uri despre alegerile din SUA, am început să îmi schimb puțin părerea despre el, dar nu foarte mult.

Îmi pare rău că s-a lăsat de daily vlogging, dar omul are viața lui și la felul cum scoate cadre, cred că va avea producții mult mai bune pe youtube. Aștept cu interes să văd ce va mai publica pe canalul său.

Primul vlog – 25 martie 2015

Ultimul vlog – 19 noiembrie 2016