Pe blogul 2Parale a fost postat un articol cu un infografic despre activitatea pe trei nișe puternice. Vorbim despre Fashion, Cărți și Turism. Cu prima și ultima nu am prea avut tangență, în schimb cu cărțile m-am mai distrat și eu.

Ziua cu vânzări record în materie de cărți a fost 11 August, ziua pe care o preferă clienții să cumpere cărți este joia iar dacă se poate între orele 14-15. Valoarea medie a unei comenzi de carte a fost 100 de lei și cea mai mare vânzare de 3500 de lei. Aceste statistici au fost făcute pe urma clienților 2Parale care vând cărți, despre librari puternici precum Elefant, Libris, Okian, Books express și edituri precum Nemira, Litera sau Curtea Veche.

Ce mi-a atras atenția a fost vânzarea record de 3500 de lei. Te face să te gândești, cine dă atâția bani pe cărți? Poate o librărie mai mică a profitat de vreo ofertă bună de la elefant. Cine oare își face provizii cu atâtea cărți?

Aproape că nu aș fi crezut aceste cifre dacă nu aș fi pățit și eu ceva asemănător în această vară. Fără să mă laud prea mult, în data de 30 Iulie am generat o vânzare de 2642,35 lei. Am fost puțin sceptic, așa că am așteptat să mi se aprobe comisionul, cel mai mare de până acum în rețeaua 2parale.

comision

Un vizitator a intrat pe un articol de-al meu printr-o căutare pe Google din data de 9 iulie, un articol la care stau bine în căutări pe Google. Până pe 30 iulie nu am „auzit” nimic de la el, zi în care a comandat de pe Elefant.ro cărți de peste 2500 de lei. Fără TVA suma este de 2424,17 din care m-am ales cu un comision de 169,69 lei care este acceptat și urmează să fie plătit curând.

Au mai fost și alți afiliați care au avut parte de astfel de comisioane, ca acela care a generat o vânzare de 3500 lei. Este impresionant să vezi astfel de vânzări în materie de cărți și îți arată că se poate. Oricum, bani nu faci cu astfel de comisioane. În afilierea pe cărți banii se adună de la comisioane cuprinse între 0,3-10 ron, acestea fiind comenzile cele mai des întâlnite.

Dacă nu ai cont la 2parale și vrei să promovezi anumite produse, îți poți face un cont și să explorezi magazinele online pe care le poți recomanda cu încredere.