educationUdemy a devenit în ultimul timp o resursă foarte utilă pentru oricine dorește să învețe ceva la prețuri cât mai rezonabile. Am observat că orice chestie pe care nu o găsesc pe net, oricât de mult aș căuta, în final văd că este un curs pe Udemy despre asta.

E o piață largă de e-learning și cu siguranță ai șansa să găsești și cursuri de proastă calitate. Dar cu puțin efort poți găsi informații utile din aproape orice domeniu. Sunt cursuri de programare, editare foto/video, marketing, imobiliare, muzică, limbi străine, afaceri, călătorii și chiar despre religie.

Spuneam mai sus că sunt și cursuri de proastă calitate. Dacă nu ești sigur de un curs, îl poți cumpăra și dacă nu găsești informații utile în termen de 30 de zile îți poți cere banii înapoi și nu vei mai avea acces la acel curs. Așa că nu e riscant să încerci și cursuri fără să te documentezi prea mult.

Cursuri gratuite

Sunt și cursuri gratuite pe Udemy, însă toate pe care le-am parcurs oferă doar informații clasice pe care le poți găsi oriunde pe internet și sunt făcute doar ca rampă de lansare a instructorului, astfel încât să fii nevoit să cumperi al doilea curs. Mai sunt și cursuri de la care nu ai ce învăța mai nimic, pentru că instructorul își promovează un proiect de-al său, un website, platformă online sau un forum. Cam acesta este dezavantajul cursurilor gratuite.

Excepție fac acele cursuri care costă zero dolari datorită unui voucher. Pentru că da, se dau și voucher de discount 100%. Nu prea des, nu la toate cursurile dar am prins și eu câteva.

Cursuri premium

Sunt și cursuri mai ieftine la $20 dar poți găsi și cursuri la $200-250. Eu am cumpărat până în prezent un curs de Adwords, unul de SEO și altul de JAVA și am fost mulțumit de informațiile dobândite. Desigur, nu am plătit prețul întreg pe aceste cursuri pentru că am urmărit mereu voucherele primite pe mail de la Udemy.

Voucherele pe care le primesc pe mail sunt diferite de ofertele active de pe site. De exemplu: eu am un voucher care modifică prețul cursurilor la $10, dar oferta de pe site de astăzi este la $19. Chiar și așa, eu pot cumpăra acele cursuri reduse la $19 tot cu $10, datorită voucherului.

Funcționează diferit de felul cum ne-au obișnuit magazinele online românești. O explicație ar fi că e vorba de produse informaționale, al căror preț poate fi modificat oricum și oricând, pentru că nu este împiedicat de costurile de prodcuție, cum este în cazul produselor fizice. Sunt și instructori care nu vor să își vândă cursurile la ofertă, nu discută m despre ei acum. Dar cei care oferă discounturi beneficiează de mai multe lucruri: câștigă notorietate și primesc mai mult feedback din partea cursanților, ceea ce le aduce mai multă vizibilitate în fața celor noi pe Udemy.

Cum aplic voucherul?

implementare-voucher-1 implementare-voucher-2 implementare-voucher-3


Intri pe Udemy.com, îți alegi cursul și dai click pe el. Înainte de a apăsa butonul „Take This Course”, dă un click textul „Redeem a Coupon”. Acolo apare o căsuță și introduci voucherul acesta: UDEMY10OCT, iar cursul ales de tine va fi redus la $10.

La cursurile pe care le-am menționat în acest articol am adăugat eu manual acel voucher, așa că nu mai este nevoie să îl adaugi și tu.

Voucherul de mai sus este valabil doar până în data de 1 noiembrie 2016.

Cursuri populare

Am făcut o scurtă listă cu câteva din cele mai populare cursuri de pe Udemy. Dacă crezi că îți place un curs, dă click pe el pentru a afla mai multe detalii. Așa cum am spus mai sus, acestea au deja activat voucherul.

Acestea sunt doar câteva. Sunt foarte multe cursuri interesante pe care îți vine să le cumperi doar când le citești titlul. Dar e bine să ne limităm la timpul pe care îl avem disponibil, pentru că e foarte posibil să cumpărăm cursuri doar pentru că sunt ieftine dar nu avem timp să le parcurgem.

Eu prefer să urmăresc din timp anumite cursuri și să le cumpăr atunci când mai apar vouchere. Voi scrie cât de curând și un ghid despre cum să alegi cursurile pe care le cumperi. Poți pierde mult timp doar căutând un curs bun pentru tine. Nu e ca și cum aceste cursuri n-ar fi bune, doar că multe nu au exact informațiile de care ai nevoie. Și eu am învățat de la alții cum să filtrez cursurile potrivite pentru mine de cele care nu îmi sunt de folos.

Voucherul de mai sus e valabil doar până în 1 noiembrie 2016. Dar dacă nu îl prinzi, nu e bai. Vor mai apărea și alte vouchere.

Sitewide-10usd640x480