amazon-fullfillmentAm observat un interes foarte mare pentru vânzări pe Amazon imediat după ce a scos Alex Hudițan acel curs de câteva luni. Cred că multă lume a considerat că e prea mult să dai $1500 pe un curs de genul. Ei bine, când a apărut pentru prima dată un astfel de curs, avea prețul de $5000.

Dar nu este important dacă este pre scump sau prea ieftin acest curs. Ideea ce trebuie să înțeleagă toți cei care vor să înceapă o afacere pe Amazon e că ai nevoie de capital. Iar în cele mai multe situații, acel preț pentru curs e nesemnificativ dacă îl compari cu costurile afacerii în total.

Poate costurile de startup nu sunt foarte mari, se pot face și cu 20.000 de lei dar intervin alte probleme la care ai nevoie de soluții urgente. Nu mai e loc în depozitul Amazon pentru produsele tale, ai multe retururi, se pierde coletul tău sau pur și simplu nu găsești soluțiile cele mai bune în listarea produsului tău.

Pe lângă un curs care să ia pas cu pas toate aceste probleme, ai nevoie și de o comunitate cu care să discuți și cu care să schimbi experiențe. Sunt mulți ca mine care înțeleg acest lucru și iau măsuri. Desigur, mai sunt și unii ca mine care văd foarte bine acest model de business dar nu au avut capital suficient pentru a începe așa ceva.

Am discutat cu unii din vizitatorii acestui blog și sunt mulți care dau de anumite probleme pe internet și le e teamă să investească într-o astfel de afacere. Într-adevăr, e mult de studiat și de experimentat până să reușești, iar totul costă bani. De cele mai multe ori, bani munciți din greu, așa că decizia de a te înrola într-o astfel de afacere este una ce implică mult latura sentimentală.

Așa că m-am gândit să fac o listă cu mai multe cursuri ieftine sau gratuite despre Amazon și un grup/comunitate pe facebook unde poți discuta și cu alți Amazon FBA sellers.

Cursuri ieftine(sau gratuite)

În primul rând îl recomand pe Damir Serbecic, un vânzător din Serbia care a creat până în prezent trei cursuri pe Udemy despre cum să vinzi pe Amazon. Îl recomand în primul rând pentru că este cel mai apreciat instructor care a creat cursuri despre Amazon dar și pentru că este din Serbia. Deci dacă poate cineva care nu este în Uniunea Europeană să facă asta, cred că pentru noi e mult mai ușor aici în România. Iată cursurile sale:

  1. How to Sell on Amazon – Amazon FBA Basics for Beginners – curs gratuit
  2. Amazon FBA as Private Label Business Launching Platform – maxim 20 euro
  3. Amazon SEO Optimization 2.0 for FBA Private Label Products – maxim 20 euro

Vă mai las și următoarele cursuri cu rating bun și cu feedback de la cursanți, dar la acestea vă recomand să folosiți un cupon de reducere, apar destul de des pe Udemy și de cele mai multe ori sunt la reducere:

  1. Amazon – FBA – Private Label Products – A step-by-step guide
  2. From China to Amazon – A LIVE case study and complete guide
  3. Amazon FBA Mastery – Amazon Seller Central Advanced Training
  4. Crash Course to Selling Physical Products On Amazon with FBA

Comunitate Amazon FBA România

Dacă nu ești client Amazonienii nu ai acces la acel grup special dedicat cursanților, dar din fericire au fost și alții care au creat o astfel de comunitate. Motiv pentru care vă invit să vă alăturați următoarelor grupuri:

ROMANIA – Amazon FBA Sellers – Private Label

și

Amazon FBA High Rollers Romania – Forever free

Mult spor dacă vrei să începi o afacere cu Amazon!