democrats

Sursa foto: facebook.com/Capitalists

Am încercat să urmăresc reacțiile românilor despre alegerea lui Trump și m-am raportat, evident, la prietenii mei de pe facebook. Am citit și câteva opinii pe mai multe bloguri și am observat cam cum gândește românul de rând despre alegerile acestea din SUA.

Vă dați seama cam ce analize au făcut românii noștri, având în vedere că sursele de informare au fost doar media mainstream.

Încep cu un mic exemplu:

Vedeți? Toți ar fi votat în mare parte cu Clinton. Trump a căpătat o imagine negativă prin  declarațiile sale la care s-a mai adăugat și propaganda democraților din SUA. Au servit prin canale de știri, pagini de facebook și alte surse de informare doar gunoaie despre Donald Trump. În timp ce toată lumea a uitat de bubele doamnei secretară de stat, Hillary Clinton.

Oare cum e posibil ca într-un sondaj ca cel de mai sus să optezi pentru Trump când auzi doar lucruri rele despre el? Pentru că asta au servit ei întregii lumi, doar declarațiile controversate ale miliardarului. E normal să crezi că e un fanatic și că vine apocalipsa dacă va fi votat el.

Și uite așa vedem că nu doar la noi există Antena 3. Ci astfel de televiziuni și trusturi sunt peste tot în lume, înclusiv în SUA.

Eu știrile nu le-am prea urmărit. Însă urmăresc două pagini mari de facebook care obișnuiau să publice filmulețe interesante. Mă refer aici la NowThis și AJ+ care în ultimele luni erau pur și simplu penibili cu postările lor anti-trump. Se legau de tot felul de chestii, la fel cum Ponta se lega de al doilea prenume al lui Cioloș.

La nivelul acela au ajuns și erau susținuți de publicul lor. Asta pentru că atunci când ai o idee puternică în minte ai tendința, în subconștient, să fii deacord și cu lucrurile mai puțin corecte. E normal ca susținătorii lui Clinton să reacționeze pozitiv la orice atac asupra lui Trump.

Și uite cât de ușor ajungem să fim manipulați, nu doar noi, ci și restul lumii.

Nu sunt fan al lui Trump, îmi place povestea lui de succes și prima dată când am auzit de el a fost în GTA 3. Acolo era un cheat code „donaldtrump” care îți încărca contul cu 25000$