copywriterCel mai probabil nu voi ajunge niciodată să fiu un copywriter în limba engleză, deși asta visam în urmă cu câțiva ani. Și chiar dacă sunt anumite oferte interesante de content writing și sunt tentat să aplic pentru ele, trag linie și văd că e mult mai profitabil să investesc acel timp și să scriu pentru mine.

Dar cu toate astea, urmăresc de ceva vreme proiectul de joburi de pe blogul lui Darren Rowse și mereu dau de joburi interesante. Dar nu e vorba doar despre joburi. Cel mai fain e că găsesc „angajatori” cu site-uri și proiecte care îmi plac și mai apoi încep să le urmăresc. Aflu foarte repede de site-uri noi care apar pe piață și multe altele. Pe lângă asta, e fain să citești un articol pe un blog și să știi cu cât a fost plătit copywriter-ul care a scris. Pentru că na, deja știu că erau în căutare de blogger.

Cel mai interesant proiect pe care l-am văzut săptămâna aceasta a fost al celor de la Parkbench.com, un site care are scopul de a consolida comunitățile locale(SUA și Canada) prin servicii și oferte propuse de afacerile locale.

Mi-a atras atenția foarte mult oferta lor. Oferă 200-300 de dolari pentru un articol de 1500-2500 de cuvinte. Dar cerințele pentru a aplica sunt foarte ridicate. Ai nevoie de experiență masivă în domeniu ca să fii acceptat. Iar dacă nu ești din SUA și Canada, nu ai nicio șansă. Mai multe detalii aici!

Pentru România e o ofertă extraordinară. Cred că orice copywriter ar lucra zeci de ore pentru a fi sigur că articolul lui este excepțional și pentru a mai primi oferte. Doar că astfel de deals vin doar după o experiență constantă în domeniu. Cred că sunt și români care pot scrie la nivelul așteptărilor, dar nu prea ți se dă șansa dacă nu ai un portofoliu puternic în spate.