Știu, scriu articolul acesta după ce tot internetul și-a dat cu părerea despre aplicația Biziday. Mie mi-a plăcut ideea de la început și chiar am trimis un mail pentru a testa aplicația. Cu toate că Moise spunea că are nevoie de oameni care să testeze din fiecare județ, eu nu am fost contactat. Și pentru că au trecut luni întregi în care nu s-a discutat despre aplicație, am crezut că nu va mai apărea pe piață această aplicație.

Mi-am instalat aplicația dar nu am primit nimic interesant până acum. Iar la notificări am văzut o singură știre cu Igor Dodon, care nu cred că mă interesa în mod deosebit. În schimb sper să primesc notificările de cutremur. Nu știu dacă m-ar ajuta cu ceva, dar îmi place să fiu la curent cu astfel de evenimente.

Când am văzut aplicația, mi-am adus aminte imediat de un comentariu de pe facebook pe care l-a scris cineva la scurt timp după ce Moise Guran a renunțat la emisiunea Biziday. Comentariul respectiv spunea cam așa: „la cât de responsive este biziday.ro mă îndoiesc că aplicația va fi cu mult mai bună de atât”. Din păcate cam așa s-a întâmplat, aplicația este rudimentară și pot spune că arată mai bine reader-ul feedly de mobil. Însă nu știu cum e gândită, este posibil ca să îmi învețe obiceiurile și știrile preferate astfel încât să îmi livreze doar știri relevante pentru mine. Dar asta rămâne de văzut.

Un alt aspect foarte important al acestei aplicații l-a menționat foarte bine Răzvan. Aplicația nu face altceva decât să priveze creatorii de conținut de traficul pe care l-ar fi obținut astfel. Tocmai am intrat în aplicați și am văzut că mi-a încărcat pagina de mobil de la hotnews, deci se pare că nu mai e o problemă de etică în prezent.

Să vedem ce va urma, cu siguranță mai este loc de îmbunătățiri și sper că vor face aplicația mai bună. Dacă vrei să instalezi aplicația o găsești pe Play Store. Cred că este și versiune pentru iPhone.

Alte opinii despre această aplicație puteți citi la zoso, Radu, Răzvan și hoinaru.