Am citit și eu că un băiat de prin US s-a plâns pe contul de Instagram al Burger King că iubita sa a așteptat foarte mult la coadă seara trecută pe la unul din restaurantele lor. Se întâmplă ca prietena lui să comenteze și ea la acea postare spunându-i că ea nu-și aduce aminte să fi fost în seara trecută la Burger King. Lucrurile au degenerat în comentarii până în momentul în care tipa i-a dat papucii băiatului respectiv. Da, în secțiunea de comentarii pe Instagram.

Interesantă poveste, nu? Ei bine, jurnaliștii de investigație de pe BuzzFeed au analizat comentariile și au ajuns la concluzia că acele conturi erau fake și că totul a fost un PR stunt al Burger King. Bine, nu ei și-au dat seama de treaba asta ci alți utilizatori de instagram care au comentat la acea postare.

N-aș vrea să intru acum în detalii cu privire la genul acesta de articole. Mie nu îmi plac dar m-am obișnuit să văd astfel de articole pe BuzzFeed sau BoredPanda. Mai nasol e că au început și cei de la Mediafax și Digi cu astfel de chestii.

Revenind la campania noastră de la Burger King, n-am idee dacă e pe bune sau nu. Nici măcar n-am căutat acei utilizatori pe instagram să văd dacă mai există. Treaba e amuzantă, e ușor de shareuit așa că indiferent de autenticitatea poveștii a fost o chestie amuzantă.

Am observat că prind și în România astfel de campanii. Vă mai aduceți aminte de televizorul acela de pe eMAG de peste 100,000 de lei la care avea o grămadă de comentarii hilare? Sau de bradul de 9 m care și acum e la vânzare pe eMAG?

Campaniile astea sunt de obicei amuzante și se lasă cu foarte multe share-uri, articole pe bloguri și ziare online. Iar asta înseamnă publicitate gratuită.

Nu cred că a cumpărat nimeni bradul acela de 13.386,51 lei, nici măcar vreo primărie că era prea ieftin pentru ei, dar foarte multă lume a distribuit acel link pe facebook. Poate că multă lume nici nu știa că eMAG vinde brazi de Crăciun, dar în felul acesta au aflat și cu siguranță au crescut vânzările pe partea asta.

În cazul Burger King nu cred că vor crește neapărat vânzarile, dar puțină expunere gratuită în media nu strică.