Ieri am fost „bombardat” pe wall-ul de pe facebook cu multe articole și cu share-uri ale acelor articole. Să le spunem așa „trending” sau „hot”.

#DoYourJob

kim davisDacă intri pe hashtagul de pe twitter sau facebook #doyourjob veți afla cine este Kim Davis și povestea ei. Ea este, așa cum s-ar spune pe la noi, un ofițer de stare civilă care refuză să oficieze căsătorii între persoane de același sex. Eu o respect pentru curajul pe care îl are de a își manifesta și exprima principiile de viață. Poate că a greșt că a atras cam prea mult atenția și ura asupra ei zilele acestea dar a vrut să își expună punctul de vedere ca semn de protest împotriva legii adoptate vara aceasta în Statele Unite.

Cel mai bine pentru ea, sau pentru orice persoană care este pusă într-o funcție care îi compromite principiile de viață, este să demisioneze din acea funcție pentru că nu o poate presta în parametri legali, fără a-și păta conștiința. Nu este ușor să iei astfel de decizii, dar în momentul în care îți sunt puse la bătaie principiile și credința, ai de ales. Și tot timpul e mai ușor compromisul.

Ambient în insolvență

Cu toate că auzisem de mult zvonuri despre Ambient SA că va intra sau chiar că a intrat deja în insolvență, abia ieri au apărut articole în presă despre situația aceasta. Românii care citesc știrea aceasta au expresia clasică „încă o firmă românească a dat faliment” și cam așa și este.

Eu mă gândesc în momentul de față la Ambient pe plan local. Din Sibiu a plecat anul trecut în septembrie Obi, în 30 iulie a fost închis bauMax, în 1 septembrie își declară falimentul Ambient. Și astfel singurul jucător principal pe piața de bricolaj este Dedeman. Excludem aici latura de materiale de construcții unde este concurență din plin. Însă atunci când vine vorba de o sculă electrică, amenajări, parchet, gresie sau grădinărit și decorațiuni, opțiunea cea mai la îndemână este Dedeman. S-ar putea spune că are de câștigat aici compania băcăuană, și chiar are. Dar intervine o mică problemă. Sibiul are putere de cumpărare, iar dispariția celorlalți concurenți livrează majoritatea clienților la ei. ambient

Asta înseamnă presiune mai mare pe angajați din partea fluxului de clienți ceea ce poate duce la scăderea calității de servisare și implicit experiența clientului în magazin. Dar poate că aceste mișcări au fost prevăzute de către conducerea Dedeman și au luat măsuri, și ar fi bine să fi fost așa. Pentru că până în toamnă-iarnă, când se vor deschide Hornbach și Leroy Merlin vor mai circula ceva bănuți în piața de bricolaj și majoritatea vor trece pe la Dedeman.

Eu admir această companie și îmi place exemplul de business pe care îl dau prin dezvoltarea incredibilă din ultimii ani. Însă sunt conștient că este foarte importantă prezența concurenței. Se spune despre concurență că este „sănătate pentru consumator”, dar și pentru dezvoltarea companiei. Prezența puternică a concurenței crește eficiența în servicii a companiei iar asta înseamnă dezvoltare profesională dar și personală pentru angajații companiei.

Altele de prin Social Media

Am tot văzut un pepene scârbos pe buzzfeed, gizmodo și alte publicații online.

Și am aflat că James Sirius Potter a început studiile la Hogwarts ieri și a intrat la Cercetași. Am scris despre asta și eu pe Livre dar și prietenii de la Buzzfeed Books.