Nu știam de prea multă vreme de site-ul Flightradar. Am citit de mai multe ori pe blogul lui Radu Dumitru dar nu i-am dat prea mare importanță. Am făcut mica greșeală într-o zi că am intrat pe acest site să văd mai multe despre el și mi-am dat seama cât de addictive este pentru mine. Urmăream cam toate avioanele care trec pe lângă orășelul meu și verificam pe unde merg sau de unde vin.

Poți urmări progresul unor avioane, viteza, altitudinea, compania lor și evident destinația și locul de unde au plecat. Am văzut și avionul SMURD care a dus câțiva pacienți de la Colectiv la un spital din Viena. În Europa nu sunt așa des întâlnite, dar în SUA sunt o mulțime de avioane private.

Am constatat că majoritatea avioanelor care trec prin spațiul aerian al orașului Avrig merg dinspre Londra, Frankfurt și alte orașe din regiune către arabi, prin Dubai, Doha, Muscat și alte orașe ale golfului persic.

E interesantă ruta lor și pe mai departe, atunci când majoritatea avioanelor merg frumos în linie și ocolesc Syria și Iraq. E de înțeles, având în vedere pericolul din zona respectivă.

ruta ocolitoare

Zilele trecute am intrat pe aplicația de mobil și am observat cum că două avioane urmează să se intersecteze chiar deasupra locului unde mă aflam. M-am grăbit să fac un print screen la aplicație și să fotografiez în grabă cerul și iată mai jos ce a ieșit.

IMG_20151119_120827 Screenshot_2015-11-19-12-08-19

Până să fac print screen, avioanele deja au trecut de „intersecție”. Puțin infantile preocupările mele pe aplicația asta, însă am descoperit o slăbiciune de-a mea. Îmi place să simt că am acces la orice informație despre ce mișcă în jurul meu. Poate de asta mi-au plăcut mult jocurile simulatoarele de logistică.