Mulți oameni obișnuiesc să își exprime nemulțumirea față de o companie când întâmpină o situație neplăcută chiar dacă ei au greșit. Am pățit și eu ceva asemănător cu cei de la RDS săptămâna aceasta.

În cuvinte mai puține, am uitat că n-am plătit factura luna trecută și am crezut că până luna asta în 29 am timp să plătesc ca să nu îmi oprească netul. Luni dupămasa am avut internetul oprit pentru că nu era factura plătită. Ce să fac acum, e târziu și e închis la cel mai apropiat punct de lucru RDS. Hai că plătesc online, că la Romtelecom și Orange mai plăteam așa când eram în ultima zi și nu aveam unde să plătesc altundeva.

Se întâmplă că la RDS nu am un cont online pentru a plăti. Și singurele soluții online îmi promiteau că furnizorul va vedea banii în 5 zile respectiv a doua zi lucrătoare. Cam târziu. Așa că plătesc mâine la ghișeu.

Abonamentul nu e pe numele meu că altfel aș fi avut un astfel de cont. Dar de multe ori tindem să neglijăm importanța unui astfel de cont mai ales că avem cea mai mare nevoie de el în situații de criză. Mda, legile lui Murphy.

Am fost nemulțumit și de faptul că cei de la RDS nu m-au atenționat cu nimic. Nici SMS, nici scrisoare. Nimic care să ne aducă aminte că factura n-a fost plătită. Dar pentru asta nici nu pot arunca cu noroi în ei pentru că nu sunt vinovați că nu am ținut evidența facturilor.

Zic și eu doar, atunci când îți vine să rupi colaborarea cu un furnizor, magazin sau orice altă companie din cauza unei situații neplăcute, mai gândește-te puțin că se poate să fie „cam” vina ta.