world of warcraft chronicle vol 1Încă de anul trecut, am început să urmăresc cam tot ce se întâmplă în jurul cărților Warcraft. Am căutat să aflu noutăți, ordinea cronologică de citit, alte articole despre subiect și cărțile traduse în română.

Nu mă așteptam ca nicio editură să nu traducă aceste cărți pentru cititorii români înainte ca filmul să apară(iunie 2016). Se pare că mai avem doar două din cele trei cărți publicate de editura Amaltea în urmă cu mai mulți ani și cam atât.

Mă mir cum de nu a profitat nimeni de această oportunitate. Comunitatea celor care au avut tangență cu universul Warcraft este uriașă în generația noastră.

Văd că pe afară se pregătesc cărți care să înlocuiască edițiile care nu se mai tipăresc. Astfel încât, chiar înainte de lansarea filmului va fi publicat un roman ce conține în detalii amănunțite evenimentele din film.

Dar și până atunci, mai exact săptămâna viitoare, Blizzard lansează o carte în care ne sunt prezentate detalii din universul Warcraft, încă de la apariția acestuia și chiar înainte de evenimentele ce vor avea loc în film.

În comentariile de pe Goodreads la această carte, am citit părerea unui translator din Cehia care lucrează la acest volum în limba lui. Și îmi e ciudă că noi nu avem traduse astfel de romane. Este posibil să mă înșel, și editurile din România să ne facă o surpriză, la fel cum au făcut și cu seria de romane Outlander.