Cred că oricine care are o pagină de facebook e nemulțumit de reach-ul organic oferit de algoritmul bazat pe preferințele utilizatorului. Una din paginile mele are peste 3700 de fani interesați de carte iar majoritatea au venit organic. Dar cu toate că aceste persoane care au dat like sunt interesate de cărți, postările mele nu ajung de obicei la mai mult de 100 de fani. Am avut și 300 reach, dar am avut și 24.

Și pot spune că am avut cu adevărat grijă de această pagină, când vedeam un profil de cocalar sau de piți care sigur citește doar statusurile de fb, îi dădeam delete de pe pagină. Da, chiar ștergeam „fani”. Deci aveam un reach mediu de 3%.

Însă de curând, au apărut noi modalități de a posta pe facebook. La fel ca cele de mai jos.

Nu am testat toate aceste posibilități, și poate că unele sunt similare cu chestii mai vechi precum „create an event”, „create an offer” sau „share a photo or video”. Eu am încercat opțiunea cu „get messages” să văd cum reacționează publicul la acest tip de mesaje. Mă așteptam să văd reacții mai bune decât de obicei, dar am rămas surprins. Iată mai jos rezultatul:

Mesajul acest a ajuns la 822 persoane din 3700.  Adică a avut un reach de 22%. De 8 ori mai mare decât la o postare simplă. Nu am stat să urmăresc rezultatele acestei postări, ba chiar am uitat de ea. Dar a avut grijă facebook să îmi aducă aminte și mi-a arătat că oamenii reacționează bine la postarea mea. Și tot în notificarea aceea îmi spunea la cât de multă lume ar ajunge postarea asta dacă aș mai băga 20 de lei.

Și uite așa a mai găsit facebook-ul o metodă să mai băgăm bani în publicitate pe facebook. Nu că ar fi rău, dar nu știu cât de relevant este până la urmă. Am ajuns de mult la concluzia că mai bine pornesc o campanie facebook ads foarte bine optimizată decât să dau Boost Post