În ultimele luni am fost contactat mai des pe privat datorită unor articole pe blog. Fiecare avea motivele lui pentru care mă contacta.

Unii mă întrebau cum să vândă pe Amazon, cu toate că în articolele respective am scris clar că nu am vândut niciodată.

Alții mă întreabă cum să devină șoferi Uber în Sibiu. Le-am explicat că nu sunt șofer Uber, am recitit articolul și n-am găsit niciun text în care menționez că sunt șofer la ei.

Au mai fost persoane care m-au întrebat cum am ieșit din WorldVentures. Cu toate că titlul mi se pare suficient de sugestiv: „De ce nu m-am înscris în WorldVentures?

Cel mai recent a fost un băiat care m-a contactat de pe blogul de cărți. M-a întrebat dacă avem de gând să traducem ultimele volume de Star Wars la editura noastră. Habar n-am când am sărit de la blog la editură.

După toate astea, și multe altele, am concluzionat că oamenii scanează textul și nu citesc în întregime. Se pare că băieții care scriu despre marketing au mare dreptate. Oamenii n-au timp să citească. Intră repede din Google, își i-au informația și merg mai departe.

Nu mă pot plânge că oamenii nu îmi citesc blogul, că am un bounce rate de 4.68% în ultimele zile. Dar se pare că majoritatea preferă să scaneze textul. Sau poate aceștia sunt cei mai vocali. Nu știu.