În ultimele săptămâni m-am tot străduit să îmi stabilesc o rutină zilnică pentru a îmi organiza cât mai bine activitățile și să nu mă trezesc că se face ora 15 și n-am terminat nici măcar jumătate din ce mi-am propus. De obicei începeam dimineața cu o cafea și cu o scurtă lectură prin feedly care de cele mai multe ori se lungea după ora 10.

M-am tot forțat să folosesc unelte de productivitate și am văzut că își fac cât de cât efectul. Foloseam și înainte Google Keep, Trello și feedly iar în ultimele săptămâni am început să folosesc Focus Booster, Momentum și Asana care chiar m-au ajutat să fiu foarte productiv. Astfel încât reușeam să termin o mare parte din treburi până la amiaz.

Aș vrea să scriu câte un articol pentru fiecare unealtă în parte, și cel mai probabil o voi face, dar nu asta e cel mai important. Am observat că mult mai productive au fost diminețile în care ieșeam la o plimbare de vreo 10-20 de minute prin centrul vechi. Îmi luam o cafea și priveam cum toată lumea își desfășoară activitatea pe pietonala Nicolae Bălcescu. Mulți mergeau grăbiți, alții își deschideau magazinele povestind cu colegii și vecinii iar alții mergeau în grupuri cu ghiozdanele în spate îndreptându-se spre școală.

De asemenea, mai vedeam și unele persoane care mergeau îmbrăcați la costum, la 7:40 dimineața, de parcă ar merge să vândă un business de 1 milion de euro, dar tot aici o vedeam și pe tanti care toată ziua se plimbă pe străzile centrale ale Sibiului încercând să vândă flori pentru a-și cumpăra o pâine, cel puțin asta zice ea.

După vreo 20-30 minute de reflectat la tot ce se întâmplă, mă întorc la treabă și văd cât de motivat sunt și cât de mult chef de lucru am. Trebuie să recunosc că acestea au fost cele mai performante dimineți pentru mine din punt de vedere profesional. Știu că nu toți au nevoie de acest clic pentru a funcționa la parametri normali dar din păcate, sau din fericire, observ că eu am nevoie de o reîncărcare de genul.

La ceva timp după ce am început rutina asta am văzut că Charles Ngo a publicat un articol pe blogul său despre rutina lui matinală. M-am gândit oare cum de se potrivește acest articol mie? Să fie oare targetingul pe facebook așa de bun sau fenomenul Baader-Meinhof? Ideea e că eu nu practic tot ce face tipul acesta, dar mi se pare o rutină foarte interesantă. Nu mi se potrivesc toate punctele, mai ales cele care țin de pseudoștiință, dar cel puțin partea cu alergatul vreau să o implementez și eu când dispare zăpada.

Mai jos puteți vedea și video-ul pe care l-a creat Charles. Și mai mult decât rutina, pe mine mă atrage apartamentul, priveliștea de pe ferestrele acestuia și desigur, muzica din fundal.