Aminteam în articolul precedent câteva unelte de productivitate pe care le folosesc. Una din acestea se bazează pe principiul Pomodoro. Treaba funcționează simplu. Lucrezi 25 de minute și îți iei 5 minute pauză.

Poți folosi medota asta pentru a vedea de câte sesiuni(pomodoros) pentru a duce un lucru până la capăt. Eu pentru un articol de genul am nevoie de 1-2 pomodoros și încerc de cele mai multe ori să mă folosesc doar de unul singur pentru a avea mai mult timp pentru restul proiectelor.

Știu că pentru multă lume, metodele astea n-au nicio importanță și își pot organiza timpul mult mai responsabil. Dar dacă la mine funcționează am decis să mă țin de ele pentru a fi mai productiv.

Iar pentru cei care vor să încerce treaba asta, am găsit mai multe informații interesante într-un infografic despre acest subiect. Acolo am observat că este obligatorie metoda de 25 de minute lucru și 5 minute pauză. Mai sunt și alte intervale precum:

  • 50 minute de muncă și 10 minute de pauză
  • 52 minute de muncă și 17 de pauză
  • 80 de minute de muncă și 6 de pauză
  • sau calupuri de 90 de minute complete

Tot în acest infografic am găsit și câteva idei despre ce poți face în aceste pauze. Desigur, toate informațiile au și ceva referințe la final așa că le puteți vizita și aprofunda.

Eu rămân la metoda de 25/5 dar aș vrea să încerc și cea cu 90 de minute fără pauză. Deocamdată nu am timp de teste, dar cu siguranță îmi voi face cândva timp pentru asta.

Infograficul îl puteți găsi pe quickquid.co.uk